Зърнопроизводители излизат с близо 100 земеделски машини на протестно шествие

...
Зърнопроизводители излизат с близо 100 земеделски машини на протестно шествие
Коментари Харесай

Зърнопроизводители на протест в Добрич със 100 земеделски машини

Зърнопроизводители излизат с близо 100 аграрни машини на протестно шествие в Добрич на 14 септември.

За фермерския митинг против вноса на зърно от Украйна, зелените политики на Европейския съюз и добива на газ в Добруджа, заяви ръководителят на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите Радостина Жекова.

" Земеделските стопани ще преминат с трактори и коли в 11:00 часа по градските булеварди " Добруджа ", " Добричка епопея ", " Трети март ", " 25 септември ", " Русия " с претенции за ефикасна отбрана на земеделския отрасъл " сподели Жекова.

" Без фермери няма издръжка ", " За чиста българска храна - без ГМО, остатъчни пестициди и радиация ", " Екология - да, банкрути - не " са част от лозунгите, които фермерите ще повдигнат.

Земеделските стопани упорстват европейските " солидарни коридори " за експорт на украинско зърно да минават директно през България и да бъдат отпуснати средства от Кризисния запас в селскостопанския бранш на Европейския съюз за минимизиране на вредите и подкрепяне на българското произвеждане.

Фермерите  категорично се афишират и срещу добива на газ в землищата на села в община Генерал Тошево. Във фермерския митинг в Добрич ще се включат и Асоциацията на българските зърнопроизводители в Генерал Тошево и Областният съюз на земеделските кооперации.

Земеделското шествие е част от националния митинг, проведен от Националната асоциация на зърнопроизводителите и Националния съюз на земеделските кооперации в България, който ще протече и в други регионални градове.

" Протести на земеделци ще има и в 12 европейски страни ", добави Радостина Жекова.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР