Зърнените закуски може и да са предпочитаният избор за начало

...
Зърнените закуски може и да са предпочитаният избор за начало
Коментари Харесай

Идеалната закуска, ако внимавате с инсулина

Зърнените закуски може и да са пожеланият избор за начало на деня от много хора, само че за диабетиците е целесъобразно да хапват заран нещо друго.

Закуска с ниско наличие на въглехидрати и високо наличие на мазнини може да помогне на хората с диабет вид 2 да управляват равнищата на кръвната си захар през целия ден, оповестява „ Сайънс дейли “, базирайки се на канадско проучване.

За задачите му експерти от университета на Британска Колумбия са създали двудневен опит с доброволци. В първия ден те са получили омлет за закуска, а на идващия - овесена каша с плодове.

   На всеки пет минути устройства, прикрепени към телата на участниците, са отчитали равнищата на кръвната им захар.

Оказало се, че омлетът - бедната на въглехидрати и богата на мазнини закуска, разрешава да се избегне бързото повишаване на захарта, следено при пациенти с диабет вид 2 директно след хранене. За изненада на учените резултатът е траял през целия ден.-->

" Включването на храни с ниско наличие на въглехидрати и високо наличие на мазнини може да се преглежда като елементарен метод да се избегне бързото повишаване на захарта, което е рисково за бъбреците, очите и кръвоносните съдове ", споделя Джонатан Литъл, един от създателите на проучването.

Четете също:







Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР