Зърнената закуска е полезна, само ако я избираме внимателно и

...
Зърнената закуска е полезна, само ако я избираме внимателно и
Коментари Харесай

Полезни ли са зърнените закуски?

Зърнената закуска е потребна, единствено в случай че я избираме деликатно и сме осведомени за наличието ѝ, оповестява Си Ен Ен. Здравословното и уравновесено утринно хранене би трябвало да бъде формирано от пълнозърнести храни, да е с ниско наличие на захар и да е съпроводено с пресни плодове.

В взаимозависимост от типа на зърнената закуска, която избираме, тя може да съдържа задоволително протеин, да вземем за пример – колкото в едно яйце, да има същото количество фибри като при овесената каша и съвсем толкоз калций, колкото се съдържа в чаша кисело мляко (когато прибавим към нея нискомаслено мляко).

Обикновено зърнените култури са обогатени с витамини и минерали, в това число витамин Б и желязо. Те могат да оказват помощ за осъществяването на ежедневните ни действия. За да сме сигурни, че закуската ни е здравословна, трябва да сортираме такава с най-малко 3 грама фибри и с по-малко от 8 грама захар.

В случай, че изберем “лош ” сурогат, богат на захар, само че без фибри и протеин, това може да провокира повишение на кръвната ни захар, тъй че е целесъобразно да заобикаляме такива закуски.

Освен хранителния състав, значими са и порциите, които консумираме. Ако е мъчно да преценим на око точните пропорции, можем да се улесним с използването на оразмерителна чаша.

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР