Зарибиха“ ме с хероин в цигара преди 20 дни докато

...
Зарибиха“ ме с хероин в цигара преди 20 дни докато
Коментари Харесай

Журналистътката Весела Тотева с покъртителен разказ как е била "зарибена" с хероин в столичен бар и как се е изтръгнала от ада

„ Зарибиха “ ме с хероин в цигара преди 20 дни до момента в който бях с другари в бар. Това сподели в ефира на Българска национална телевизия журналистът Весела Тотева. „ В заведение, в което ходех, ми дадоха една цигара. Пушехме я с приятелите ми. Дръпнах си малко и десетина дни по-късно внезапно се разсъниха с абстиненция. Не попитах с какво е цигарата. И днешните деца не питат. Не знаех какво е това заболяване, просто бях зле.

Отидох на същото място и дилърът ми даде още веднъж да си дръпна. Казах му, че не желая, тъй като ми е неприятно, само че той твърдеше, че по този начин ще се оправя. Тогава ми изясни, че това е хероин и че към този момент би трябвало да си го заплащам “, споделя Тотева. Това е схемата, която е остаряла като света, прибавя тя.

„ Помогнаха ми доста хора. Бях 4 години на метадонова стратегия. Много хора ми подадоха ръка “, споделя дамата, която е създател на книгата „ Падение и избавление “.

Дрогата е заразно зло, акцентира тя. „ Моята грижа е да кажа на децата да не взимат опиати, тъй като аз взимах и знам какво е. Държавата би трябвало да се погрижи за тези, които към този момент са подвластни “, разяснява Тотева.

Психиатърът доктор Боряна Екова пък сподели, че в България най-лесният вид за тези, които взимат дрога, е обществото да ги изолира. „ Не се одобряват за лекуване подвластните. С тях работят детски психиатри. Не е належащо това наложително да става в институция. Тези деца не би трябвало да се изолират. Необходими са яки братя или братовчеди, до момента в който се преодолее зависимостта “, прибавя психиатърът.

Тя поучава родителите да беседват с децата си. Ако детето ви е вземало дрога, обърнете се за помощ към първия детски психиатър, сподели още доктор Екова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР