Зареждането с дизелово гориво продължава да излиза по-скъпо от това

...
Зареждането с дизелово гориво продължава да излиза по-скъпо от това
Коментари Харесай

Защо и докога дизеловото гориво ще е по-скъпо от бензина

Зареждането с дизелово гориво продължава да излиза по-скъпо от това на бензинов автомобил. Разликата в цените на двете горива е към 40 стотинки в интерес на дизела, което не и по никакъв начин малко. Какви са аргументите?
Както може би към този момент подозирате, войната в Украйна е главната, само че има и още, както изяснява испанското издание ABC. По-конкретно - войната е причина за възбраната на дизелово гориво, създадено в Русия (то е към една трета от това, което се употребява в Европа). И в случай че към това бъде добавено затварянето на рафинериите на нашия континент, се стига до сходно нарастване на цената.Факт е също, че добиването на дизел става с генериране на природен газ, чиято цена също внезапно скочи в последно време.
Трета причина е нарасналото търсене на това гориво в браншове като промишлеността и селското стопанство. Логично - когато има по-оскъдно предложение спрямо огромно търсене, най-непосредствената и директна последица е покачването на цените, както се случва при дизела.
По-лошото е, че тази обстановка няма да се промени в кратковременен проект, макар че всички се надяват войната в Украйна да завърши допустимо най-бързо. А от това ще продължат да страдат продажбите на коли с дизелови мотори. По принцип те са желани главно поради по-ниския им разход, само че при тази разлика в цените на горивата това им преимущество се обезсмисля.
Големият проблем е, че в Европа дизеловите коли не престават да преобладават, като в някои държани техният дял е над 50% (Германия и Испания например). Освен това, когато става дума за огромни транспортни средства – микробуси, рейсове и камиони, изминаващи голям брой километри годишно, дизеловото гориво просто няма опция.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР