Заразяването с коронавируса, предизвикващ пневмония от нов тип, може да

...
Заразяването с коронавируса, предизвикващ пневмония от нов тип, може да
Коментари Харесай

Определиха заразяването с вируса убиец от какво разстояние става

Заразяването с ковид, пораждащ пневмония от нов вид, може да стане даже и от разстояние два метра, по тази причина защитните маски са целесъобразни.

"Всички би трябвало да носят защитни маски и оптимално да съкратят броя на околните контакти, за настоящия миг под близки разбираме на разстояние от един до два метра ", споделя представителя на Държавната комисия по въпросите на опазването на здравето Ли Синван.

Вижте в действително време къде се популяризира коронавирусът КАРТА

Той добави, че коронавирусът се популяризира основно по въздушно-капков път, само че е допустимо човек да се болести и по контактен път.

"Ако вирусът попадне на кожата на ръцете ви и по нехайство потъркате очите си, можете да се болестите. Затова е належащо да се носи защитна маска, да се мият усърдно ръцете - това снижава риска от разпространяване на вируса и заразяване с него ".

Китай уведоми Световната здравна организация за пневмония от незнаен вид в Ухан на 31 декември 2019 година

На 7 януари беше открит причинителят й - ковид 2019-nCoV, който към този момент доближи Южна Корея, Тайван, Тайланд, Непал, Виетнам, Саудитска Арабия, Сингапур, Съединени американски щати, Канада, Франция и Австралия.

Смъртните случаи от новия ковид в Китай станаха 106, а броят на инфектираните набъбна на 4547.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР