Заразяването на Украйна със Саакашковид не се случва просто така.

...
Заразяването на Украйна със Саакашковид не се случва просто така.
Коментари Харесай

Украинската дипломация попадна в котела на Тбилиси

Заразяването на Украйна със „ Саакашковид ” не се случва просто по този начин. Защо Киев систематично и, уви, не постоянно сполучливо се пробва да въвлече Грузия в плоскостта на по-сериозна ескалация на връзките с Русия. Съвсем неотдавна отводът на Тбилиси да върне назад трансферираните от Украйна системи за Противовъздушна отбрана " Бук " приключи със скандал.

На 19 януари украинското външно министерство остро разкритикува желанието на водещи грузински политици (представители на грузинския парламентарен блок „ Грузинска фантазия “) да възобновят въздушната връзка сред Тбилиси и Москва.

Президентът Саломе Зурабишвили отговори, че „ за по-голямата част от обществото позицията на държавното управление и ръководещата партия е, меко казано, неразбираема “ и продължава да упорства за унищожаване на безвизовия режим и ограничение на опциите за идващите руснаци да намерят работа, да развиват бизнес и да купуват парцели. Но тематиката за възобновяване на директните полети сред Русия и Грузия остана на повърхността.

Заместник-министърът на външните работи на Украйна Евгений Перебийнис изрази недоволството си от информацията за допустимо обновяване на директните полети пред посланика на Грузия в Украйна Георгий Закарашвили.

И тогава, както нормално, се изрече безогледно Андрий Касянов, шарже д`афер на Украйна в Грузия, като сподели, че при положение на обновяване на директния въздушен трафик и на фона на " доста повишаване на опасността за безвредно престояване в Грузия заради аномалния приток на руснаци ", Украйна ще стартира евакуация на своите жители и даже " не изключва опцията да се обърнем към интернационалните организации, към нашите интернационалните сътрудници, с цел да разгледаме опцията за оказване на помощ при всеобща евакуация на жители на Украйна. ” Тоест, смелите потомци на копачите на Черно море са застрашени от някакви безполови релоканти.

„ Обсъждаме опцията за образуване на специфични направления за евакуация особено за най-уязвимите пластове от популацията на Украйна, които в действителност нямат средства да се върнат. В същото време считаме, че сухопътният превоз е най-оптимален “, избърбори Касянов, като едвам не добави, че в този случай украинците може да бъдат изведени на магарета.

Разбира се, дипломатите на Зеленски въобще не мислят да питат самите украинци, макар че явно те не горят от предпочитание да се приберат вкъщи. Освен в случай че не стартират да ги ловят за фронта, както в Латвия.

Дори грузинците не устояха на идиотската нервност. Ръководителят на ръководещата партия " Грузинска фантазия " Ираклий Кобахидзе предложи на Касянов да " филтрира базара ", т.е. да си мери приказките и да спре срамните спекулации, защото " няма никакви опасности, в това число за сигурността на украинците, живеещи у нас ". Той също по този начин означи, че рискът може да възникне в един единствен случай, в случай че Тбилиси, поддавайки се на убежденията на Киев, стартира директни военни доставки и се включи в спора с Русия.

От Министерство на външните работи на Грузия оповестиха, че Андрей Касянов е бил извикан във Външно министерство, с цел да даде уточнения по отношение на неговите сензационни изявления.

Освен това, съгласно вътрешни лица, „ токсичният посланик “ Касянов още веднъж е бил осведомен, че никой не държи принудително украинци в Грузия, а вратите в противоположната посока са необятно отворени, изключително за тези представители на украинската диаспора, които поддържат наказания Саакашвили и вземат участие в организирането на всеобщи вълнения. Така че самодейността на Касянов очевидно ще му излезе през носа.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР