Заразено с африканска чума прасе бе намерено мъртво на метри

...
Заразено с африканска чума прасе бе намерено мъртво на метри
Коментари Харесай

Прасе с чума до бабата на Десподов

Заразено с африканска чума прасе бе открито мъртво на метри от двора на бабата на футболиста Кирил Десподов в Кресна, разбра HotArena.

Възрастната жена гледа прасета в задния двор на къщата над коритото на Струма. В събота трупът на животното беше открит в реката, а експерти от организацията по храните незабавно отидоха да вземат проби от четирите свине на бабата.

Лабораторните проучвания още не са подготвени, само че дамата се кълне, че откритото инфектирано прасе не е от нейните, тъй като всичките са си в кочините си.

Макар и с отвращение доста от стопаните в Кресна започнаха да колят домашните си свине. В неделя вечерта изтича срокът за доброволното им заколване, с цел да получат компенсацията от 300 лева, гратис обезпаразитяване на кочините, позволение да с обработят месото, писа „ Телеграф “.

Единственото, което желаят хората от Кресна, е да се удължи с няколко дни срокът за доброволното кръвопролитие на стоката им. Иначе в понеделник стартира насилствената евтаназия с ток поради откритото огнище на африканска чума.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР