Заразеният мъж е в добро здравословно състояние, вече си е

...
Заразеният мъж е в добро здравословно състояние, вече си е
Коментари Харесай

Изолирано е огнището на антракс в добричкото село Владимирово

Заразеният мъж е в положително здравословно положение, към този момент си е вкъщи
„ На 6 февруари комисия от представители на регионалната дирекция на Българската организация по сигурност и Регионалната здравна ревизия в Добрич, дружно с кмета на село Владимирово, направихме инспекция на място в дома и двора на инфектирания с кожна форма на антракс мъж. Установихме, че той се е заразил, до момента в който е колел коза. Имал е ранички по ръцете си от работа в двора. При клането на животното и до момента в който обработва месото се заразява посредством тях ”, заяви шефът на регионалната дирекция по сигурност на храните Стелияна Генчева.

„ При този случай не са подхванати фрапантните ограничения, както при инфлуенцата при птиците. Всички възприемчиви животни в селото към този момент са имунизирани. Няма да има умъртвяване на животни. В рамките на 14 дни, считано от 16 февруари, след имунизацията животните няма да се изкарват на паша и водопой, ще бъдат изолирани в дворовете и ще бъдат следени дали ще проявят някакви признаци.

Месото от инфектираната коза е конфискувано и в сряда е предадено на екарисажа в Шумен за заличаване. В деня на клането на козата един кг от месото е приготвен и фамилията – мъжът и жена му, са яли от него. Останалите 15 кг, които са сложени във фризер, са конфискувани за заличаване, направена е стерилизация ”, прибавя Генчева.

„ Заразеният мъж е в положително положение, към този момент е изписат и е в дома си, брачната половинка му е здрава, негативна проба за антракс ”, сподели шефът на Регионалната здравна ревизия в Добрич доктор Светла Ангелова.

В двора на фамилията имало 4 кози. За едната стопанинът споделил, че била със заклещена глава, в безпомощно положение и по тази причина решил да я заколи. След няколко дни мъжът към този момент имал недоволства и потърсил лекарска помощ. Хоспитализиран е, лекуван и към този момент е изписан. При хората входна врата за заразяване с антракс са точно пострадвания, които нарушават цялостта на кожата, обядняват експерти.[**sorce_name**]
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР