Заразените с коронавируса в Австрия достигнаха нов рекорд в рамките

...
Заразените с коронавируса в Австрия достигнаха нов рекорд в рамките
Коментари Харесай

Нов рекорд за COVID-19 заразени в Австрия в третия ден от локдауна за неваксинирани

Заразените с ковид в Австрия доближиха нов връх в границите на 24 часа, на третия ден от локдауна за тези, които не са изцяло имунизирани, за прекъсване на болестта, съобщи " Ройтерс ".

Приблизително 65% от популацията на Австрия е изцяло имунизирано против ковид, едно от най-ниските равнища в Западна Европа. Австрия също по този начин има едно от най-високите равнища на заразяване на континента със седемдневна заразяемост от 925 на 100 000 души.

Нарастващият брой на инфектираните в Европа с наближаването на зимата карат държавните управления да обмислят повторното въвеждане на непопулярни затваряния. За разлика от Нидерландия, която подреди непълен локдаун, който важи за всички, Австрия се опита да избегне слагането на спомагателни ограничавания върху изцяло имунизираните.

През последното денонощие са регистрирани 14 416 инфектирани, демонстрират формалните данни, като за първи път те надвишиха границата от 14 000 инфектирани. Пикът на най-голямата вълна от инфектирани преди този момент беше 9 586 души преди към година, когато страната влезе в цялостен локдаун.

След като наложи възбрана на неимунизираните от места, в това число заведения за хранене, хотели, театри и ски лифтове преди 10 дни, държавното управление подреди локдаун, при който почти 2 млн. души, които не са изцяло имунизирани, могат да напущат домовете си единствено по стеснен брой аргументи.

Те включват вървене на работа, извършване на покупки на артикули от първа нужда и " разпъване на краката " без ограничаване във времето или дистанцията. Като се имат поради тези необятни категории, има подозрения дали блокирането може да бъде вярно наложено и дали ще успее да се опълчи на повишаването на инфекциите.

Положението е най-тежко в две от деветте австрийски провинции, Горна Австрия и Залцбург, където лечебните заведения са подложени на все по-голямо напрежение. Залцбург съобщи, че се приготвя за обстановка на триаж, когато броят на хората, нуждаещи се от кревати за интензивно лекуване, надвишава предлагането, макар че този стадий към момента не е доближат.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР