Заразените от вируса от Ухан вече са 5974, обявиха здравните

...
Заразените от вируса от Ухан вече са 5974, обявиха здравните
Коментари Харесай

Броят на заразените с вируса от Ухан вече подмина голямата епидемия от SARS през 2002 г.

Заразените от вируса от Ухан към този момент са 5974, оповестиха здравните управляващи в Китай. Това е по-голям брой инфектирани в сравнение с прихваналите Тежкия изострен респираторен синдром (SARS) в интервала 2002-2003.

В сряда Китайската здравна комисия сподели, че са регистрирани 1400 нови случая, а умрелите от заболяването към този момент са най-малко 132-ма, написа Агенция Франс Прес.

Заедно с хората, за които се допуска че са се заразили, само че още се изследват, засегнатите от новия вирус са 9239 души, споделиха от Пекин.

Междувременно учени от Австралия оповестиха, че за пръв път са съумели да възпроизведат вируса отвън Китай, което те нарекоха “значителен пробив ”.

Австралийците ще споделят информацията със Световната здравна организация, като тя ще помогне вируса да бъде засичан по-лесно и да се третира по-успешно.

Учените от Мелбърн споделят, че са възпроизвели вируса от материал, взет от инфектиран пациент. Те съумели да се оправят бързо, тъй като предвиждали опция от такава потребност и имали предварителни изследвания по какъв начин да работят.

Възпроизвеждането на вируса ще помогне той да бъде засичан до момента в който хората, които го придвижват още не демонстрират признаци на заболяване, а също по този начин ще помогне за тестването на успеваемостта на препарати срещу него. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР