Заразените от болестта COVID-19 хора могат да предадат вируса няколко

...
Заразените от болестта COVID-19 хора могат да предадат вируса няколко
Коментари Харесай

Потвърдено: Заразените с коронавирус може да са преносители преди да проявят симптоми

 Заразените от заболяването COVID-19 хора могат да предадат вируса няколко дни преди появяването на първите признаци, сочат резултатите от проучване, представени от Франс прес и Българска телеграфна агенция. Те идват в миг, когато доста страни усилват ограниченията, целящи да се спре разпространяването на пандемията.  Резултатите от проучването са оповестени в сп. " Нейчър медисин ".

Получените резултати наподобява оборват някои към този момент въведени ограничения, като търсене на хора, които са били в контакт с пациенти, чиито проби за новия ковид са позитивни, тъй като в тази ситуация става въпрос за миг, когато признаците са налице. 

Ако инфектираните с COVID-19 са преносители преди да демонстрират признаци, това значи, че и контактните лица са доста повече, в сравнение с се търсят сега. 

Учените сравнили клинични данни за предаване на вируса от пациенти в болница в Гуанчжоу с други данни, за които се допуска, че един човек е заразил различен. Целта била да се създадат изводи за интервала на заразяване.

Екипът под управлението на Ерик Лау от университета в Хонконг взел проби от гърлото на 94 пациенти и наблюдавал равнището на заразяване в разстояние на 32 дни след появяването на признаците.

Било установено, че пациентите били носители на огромно количество от вируса от появяването на признаците, преди то прогресивно да намалее.

Нито един пациент не бил в тежко или сериозно положение. Учените предположили, че инкубационният интервал е малко повече от 5 дни. Било заключено, че заразяването почнало 2,3 дни преди появяването на признаците и достигнало собствен пик 0,7 дни преди появяването на първите признаци на заболяването. Според учените 44 % от вторичните случаи при верижното предаване на вируса са регистрирани през пресимптоматичния интервал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР