Заразените, които са без симптоми, не е нужно да бъдат

...
Заразените, които са без симптоми, не е нужно да бъдат
Коментари Харесай

Дариткова: Заразените, които нямат симптоми, не е нужно да бъдат в болница

„ Заразените, които са без признаци, не е нужно да бъдат в болница. Важно е да съблюдават карантина вкъщи ”. Това заяви в ефира на „ Събуди се ” Даниела Дариткова, ръководител на Комисията по опазване на здравето, ГЕРБ. По думите й въведените ограничения ще ни оказват помощ да нямаме фрапантно повишаване на болните от новия вирус.

„ Професор Мутафчийски увери, че броят на направените проби у нас е на приблизително европейско равнище. Разчитам, че картината със инфектираните е действителна. Нямаме потребност от повече респиратори, тъй като имаме единствено един пациент, който се нуждае от подобен. Нямаме потребност от нови инфекциозни отделения за момента ”, счита Дариткова.

На въпрос дали системата ще издържи, в случай че коронавирусът у нас се разрастне, тя съобщи, че няма идеална здравна система и имат известна паника във връзка с личния състав. „ Правителството и оперативният щаб работят в синхрон, с цел да се плануват всички вероятни сюжети ”, сподели още Дариткова. По думите й е допустимо да има потребност от доброволци.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР