Заразена с коронавирус жена роди здраво бебе в столичната акушеро-гинекологичната

...
Заразена с коронавирус жена роди здраво бебе в столичната акушеро-гинекологичната
Коментари Харесай

Нови разкрития за чудото с родилка в "Шейново"

Заразена с ковид жена роди крепко бебе в столичната акушеро-гинекологичната болница "Шейново ". Там беше намерено особено поделение за Ковид-19.

"Пациентката постъпи при нас на 24 април за раждане. При снемане на анамнезата е споделила на сътрудниците, че в края на февруари и началото на март е имала грипоподобни признаци. Колегите вземат решение да ѝ създадат бърз тест за Ковид-19, който демонстрира позитивен резултат за имуноглобулин G. Това демонстрира, че тя се е срещнала с ковид и е образувала антитела. Хоспитализирахме я в този бранш, който изградихме за подобен вид пациенти ", описа шефът на "Шейново " доктор Румен Велев пред Bulgaria ON AIR.

Жената е родила посредством цезарово сечение в същия този бранш. Направен ѝ е и PCR тест, който е посочил, че родилката е преболедувала Ковид-19.

"Към този интервал не мислехме, че може да съществува такова нещо. Очевидно е, че в края на февруари е съществувал по нашите земи. Доста разширихме въпросите, които задаваме на нашите пациенти. Това ни е едно доста значимо решето, с което преценяме на кои пациенти да вършим тест ", изясни доктор Велев.

Тестът на новороденото за Ковид-19 се е оказал негативен. Или майката не е образувала задоволително антитела, или времето не е било задоволително, с цел да се предадат на бебето. След месец бебето още веднъж ще бъде изследвано в "Шейново ", с цел да се откри дали то ще придобие имунитет от кърмата на майката.

Д-р Велев уточни в ефира на "България заран ", че в акушеро-гинекологичната болница няма други пациентки с Ковид-19.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР