Заразен с фипронил яйчен жълтък на прах е открит на

...
Заразен с фипронил яйчен жълтък на прах е открит на
Коментари Харесай

Откриха половин тон яйчен прах с фипронил у нас

Заразен с фипронил яйчен жълтък на прахуляк е открит на територията на страната предходната седмица, оповестиха от пресцентъра на Българската асоциация по сигурност на храните. 500 кг от продукта са доставени в един търговски склад и са разпознати компаниите, до които е дистрибутиран.

Пратката е доставена до две индустриални предприятия на територията на страната. Налични и възбранени са съвсем 64 кг яйчен жълтък на прахуляк, който ще бъде ориентиран за заличаване. От Българската организация по сигурност на храните твърдят, че подхващат превантивни ограничения за недопускане на замърсяване на птицефермите с фипронил.

Ветеринарномедицински препарати, съдържащи веществото, не са позволени за приложимост при продуктивни животни, включително и кокошки носачки. Контролните органи, в съгласие с браншовите асоциации на птицевъдите, ще правят инспекции на всички птицеферми за кокошки носачки в страната за съществуване и приложимост на неразрешеното вещество. Ще бъдат вземани и проби за лабораторни разбори.

Мерките се подхващат превантивно и са за да се предотврати замърсяване на българските яйца с фипронил, с цел да бъдат предпазени потребителите от възможни здравни опасности, а самите производители – от възможна рецесия на българския пазар.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР