>заразен с антракс овцевъд и животните му, ще продължи, след

...
>заразен с антракс овцевъд и животните му, ще продължи, след
Коментари Харесай

Потвърдено: Овцевъдът е заразен с антракс!

> инфектиран с антракс овцевъд и животните му, ще продължи, откакто излезлите проби са удостоверили подозренията. Положителни са пробите, взети от 45-годишния овцевъд от разградското село Трапище, както и на две от умрелите животни във фермата му, в която се отглеждат 560 овце. До момента там е установена гибелта на 10 животни, само че са били взети проби единствено на две от тях.
След като Районната прокуратура в Разград образува кореспонденция по случая, с разпореждане овцевъдът бе изолиран в болнично заведение. Районната прокуратура в Разград разпореди на шефа на МБАЛ " Свети Иван Рилски " в Разград да извърши пълномощията си по Закона за здравето за наложителната изолираност в болнично заведение на овцевъда, инфектиран с антракс.

След разпореждането на Районната прокуратура в Разград органите на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи в Лозница и на ОД на Министерство на вътрешните работи в Разград са съдействали за привеждането на пациента в болнично заведение при съблюдаване на всички ограничения за сигурност и сигурност, с цел да не се допусне заразяване с антракс и на други лица.

До разпореждането на Районната прокуратура в Разград се стигна след самосезиране по изявления в медии за овцевъд, за който имало подозрение, че е инфектиран с заболяването антракс - кожна форма.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР