Заразата с коронавирус стигна и до Рут Колева. Изпълнителката, която

...
Заразата с коронавирус стигна и до Рут Колева. Изпълнителката, която
Коментари Харесай

Коронавирусът застигна Рут Колева в Мексико

Заразата с ковид стигна и до Рут Колева. Изпълнителката, която до момента беше в изолираност в малко село в Мексико, към този момент се сблъсква от първо лице с кошмарната болест, научи HotArena.

Първият болен е локален гражданин и е регистриран там преди няколко дни. Новината за разпространяване на болестта обаче настроила локалните против чужденците и заплашват със разпра туристите.

„ Два месеца и пет дни в Мексико, а си мислех, че пристигам тук за няколко дни. Луната огрява улицата пред къщата ми по един изключително баснословен метод. Малко като от филм на Фелини, само че с нотка на вълшебен натурализъм, но Габриел Гарсия Маркес.

Преди няколко дни откриха първия инфектиран в covid-19 човек в селото и както се очакваше, това докара до фрапантни промени в динамичността на живот в това малко общество.

Затвориха магазините, не разрешиха карането на кайт сърф на плажа (което е доста тъпо, тъй като тъкмо възобнових уроците си и ми престоеше да се качвам на дъската във водата), постановиха строги ограничения за носене на маски и стерилизация и стана безусловно невероятно да излезеш на открито, в същото време се появиха и всякакви стряскащи истории по какъв начин в прилежащи села локалните се пробвали да възпламенят къщата на двойка възрастни чужденци, тъй като се прибрали скоро от Съединени американски щати (при това в личната си къща). За благополучие тук настроенията към чужденците към момента варират по-скоро в позитивната палитра от страсти ”, споделя за своите премеждия Рут, написа " България през днешния ден ".

Тя продължава да е аскет в малко село на полуостров Юкатан, само че към този момент се е сприятелила с няколко индивида.

„ Успях да се сприятеля с няколко индивида и имам вяра, че някои от тези другарства ще бъдат дълготрайни. Не единствено поради обстановката, в която сме се срещнали, само че и поради нея. И преди съм срещала другари в миг на изолираност, някак тогава проличават най-ярко човешките качества. Днес един от месните, който се оказа, че е бил в България (при това в Перник!?!?) ми сподели " You are a local now ", което въпреки и нищожно ме накара да се замисля, че в последна сметка аз най-вероятно ще прекарам най-малко едни три месеца от живота си тук. ”, споделя още Рут.

Певицата споделя, че към този момент умерено може да включи и Мексико към страните, в които се усеща като вкъщи си. И без значение от рестриктивните мерки, Рут съумява да отдели време да твори.

Рут даже записва песни с нейния нов другар Хорхе. А надарената българка споделя за кайта и морето. И макар че се приспособява към живота в селото, Колева е безапелационна, че родината й липсва, както и удобствата на модерния живот.

Но защото за момента това е невероятно, тя се задоволява с хубостта на Ел Куйо, песента на морето, неповторимите риби, плажа и птиците.

„ Това са неща, за които си костват да жертваш цифровия живот ”, обобщава Рут. И приключва с благопожелание към приятелите си за хубост и наслада от дребните неща в живота.
 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР