Заразата с COVID-19 сред медиците можеше да бъде в по-малки

...
Заразата с COVID-19 сред медиците можеше да бъде в по-малки
Коментари Харесай

Таня Андреева: Децата са най-неспособни да се пазят това може да е опасно за техните родители, баби и дядовци

Заразата с COVID-19 измежду медиците можеше да бъде в по-малки размери при вярна преценка кои лечебни заведения могат да одобряват пациенти с ковид. Това съобщи пред bTV някогашният министър на опазването на здравето доктор Таня Андреева.

" Болниците трябваше да бъдат разграничени на групи – на първа линия да са тези, които имат задоволително фрагменти и инсталация ", разяснява още тя.

„ Има доста лечебни заведения, които не са задоволително обзепечени с фрагменти – във Видин, в Ямбол, в Сливен, във Враца. Трябва да се ревизират лечебните заведения в Търговище и Разград, тъй като от ден на ден случаи излзизат от там. Труден е този развой за менажиране, само че не е неосъществим. Цялата информация за лечебните заведения е в Министерството на здравеопазването и то може да вземе ограничения за застраховане на лечебните заведения. Не може в една болница да няма инфекциозно поделение и реаниматори, само че да я ангажираш да се грижи за COVID-случаи, като във Видин “, акцентира доктор Андреева.

Според нея на Балканския полуостров и в Източна Европа сме много по-пощадени от ковид. „ Това може да се дължи на по-добрия имунизационен календар, на това, че туристическият поток не е толкоз огромен и възрастните хора не поддържат връзка толкоз между тях “, означи още доктор Андреева.

По мотив отпущането на противоепидемичните ограничения тя уточни, че е се е получила внезапна застоялост, а в този момент всичко се отпуска. „ Не знам какъв ще бъде резултатът, в случай че имаме внезапно повишаване на заболелите, няма да знаем от къде е “, уточни лекарят.

Д-р Таня Андреева означи, че една от последните ограничения би трябвало да бъде отварянето на детските градини.

Децата са най-неспособни да се пазят това може да е рисково за техните родители, баби и дядовци, изясни тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР