Зарадвах се на новината, че България ще получи отсрочка за

...
Зарадвах се на новината, че България ще получи отсрочка за
Коментари Харесай

Лорер: Зарадвах се на новината, че България ще получи отсрочка за ембаргото над руския петрол

Зарадвах се на новината, че България ще получи пролонгация за ембаргото над съветския нефт, това демонстрира, че нашите потребности са регистрирани от Европейската комисия (ЕК), разяснява за БНР министърът на нововъведенията и растежа.

По-рано през днешния ден български медии оповестиха, базирайки се на информация на Bloomberg, че страната ни ще получи пролонгация за ембаргото над съветския нефт до юни или декември 2024 година Bloomberg се базира на модифицирания план за глобите. Според текста, в който се цитират осведомени, Европейската комисия е изпратила в събота на държавните управления модифицирано предложение, което изключва от глобите доставките на нефт по нефтопровода " Дружба ” - главният източник на импорт на недопечен нефт в Унгария.

Зарадвах се на тази вест, доколкото демонстрира, че твърдата позиция на България в отбрана на европейските правила,показва страната ни като постоянен сътрудник и нашите потребности са разбрани от Европейска комисия, която приготвя пакет с изключения, в който са включени страни като България, които се нуждаят от време за такива наказания, разяснява Лорер.

По думите му това предложение на Европейска комисия ще бъде рамкирано в съответното предложение.

Още на 13 май пред публицисти в Народното събрание вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев, заяви, че има уверения от Еврокомисията, че ще бъде взето поради нашето искане да бъдем включени в листата със страните, на които ще бъде дадена пролонгация по отношение на ембарго върху вноса на съветски нефт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР