Заради заплаха за сигурността, полицията блокира за кратко Капитолия. Оказа

...
Заради заплаха за сигурността, полицията блокира за кратко Капитолия. Оказа
Коментари Харесай

Вашингтон под блокада преди церемонията по встъпване в длъжност на Джо Байдън

Заради опасност за сигурността, полицията блокира за малко Капитолия. Оказа се пожар наоколо до комплекса и няма заплаха за хората в региона. Репетицията за церемонията по встъпване в служба на Джо Байдън обаче е анулирана.

В очакване на инагурацията в сряда, в столицата ограниченията за сигурност стават все по-строги. Очакват се и митинги.

Центърът на Вашингтон остава най-охраняваното място в страната- контролни пунктове, военни отряди, двуметрови заграждания.

За да подсигуряват сигурността церемонията, в столицата идват още военни. До сряда броят им ще доближи 25 000 - повече от американските бойци в Ирак и в Афганистан.

Забранени са резервации в места за настаняване и в хотели. 13 спирки на метрото ще бъдат затворени. Също и мястото сред Капитолия и мемориала на Линкълн, където се събират обичайно доста хора.

191 500 американски флагове ще покрият поляната.

Четирима от арестуваните за щурма на Конгреса, на които са повдигнати обвинявания, трансферират виновността върху Тръмп. Сред тях е и мъжът, който притегли внимание с атрактивния си тип на викинг.

А изданието " Ню Йоркър " разгласява нови фрагменти от офанзивата, на които част от нападателите ровят и снимат документи на сенаторите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР