Заради заеманите от мен различни държавни длъжности съм минал 20

...
Заради заеманите от мен различни държавни длъжности съм минал 20
Коментари Харесай

Шушков към разпространителите на фалшивите новини по негов адрес: Напразно се напрягате. Благоевград ще има нов и демократичен кмет

Заради заеманите от мен разнообразни държавни длъжности съм минал 20 инспекции на Комисията по досиетата. Излезе и формалната информация от там за претендент кметовете. От нея е видно, че не съм бил нито щатен, нито нещатен помощник на Държавна сигурност. Тази офанзива не минава. Казвам ясно на тези, които популяризират лъжите против мен – на вятъра се напрягате, Благоевград ще има нов и либерален кмет. Най-отговорно декларирам: през целия си живот съм работил в полза на националната сигурност на България, тъй като митниците са част от националната сигурност, ВиК секторът, за който отговарях като зам. министър на Министерство на регионалното развитие – също. Ще продължа да го върша най-отговорно и като кмет на Благоевград.

Това сподели Николай Шушков във връзка обезверените нападки на съперниците му в обществените мрежи по време на срещата си с жителите на с. Покровник. Селото е едно от огромните села в общината, с над 900 души население. То се развива много интензивно в последните години и се обрисува скоро да се трансформира в един от най-престижните квартали на Благоевград. В срещата взе участие и Недко Ангелов, настоящ кмет на с. Покровник и единствен претендент за новия мандат.

Николай Шушков още веднъж напомни за свършеното от него по построяването на моста над р. Струма. „ Още в деня на повредата свиках като регионален шеф спешен щаб, в който кметът на общината не пожела да взе участие, а изпрати двама свои чиновници. Да, мостът не е общински, пътят – също, само че свързва 6 села с Благоевград. Може би Илко Стоянов е решил, че това не е негов проблем, само че остави хората без път. На този декор моите старания продължиха, ангажирах да дойдат експерти да обследват разваления мост, повиках и военните да преценяват дали може да се построи понтон. След като тези разновидности отпаднаха, се наложи бърз ремонт на обходния път, който ползвате и в този момент. Когато се върнах за повторно като регионален шеф, открих, че за миналите 7 месеца нищо повече не бе направено. За 2 месеца открих пари от държавния бюджет, прекосих през всички процедури и при започване на декември тази година мостът би трябвало да бъде подготвен “, напомни Шушков.

Той пое ангажимент да търси решения за занемарения напоителен тръбопровод от язовира „ Стойковци “, за рисковото кръстовище при отклонението за с. Покровник, което е с противоположен завой и без видимост и за оползотворяване на към момента неизползваните целеви средства за селото от фонда „ Бедствие и повреди “.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР