Заради задълбочаването на конфликта между силите на САЩ и на

...
Заради задълбочаването на конфликта между силите на САЩ и на
Коментари Харесай

Конфликтът САЩ-Русия се задълбочава в Сирия! Австралия спира ударите

Заради задълбочаването на спора сред силите на Съединени американски щати и на Русия в Сирия след свалянето на сирийския бомбандировач от американски изтребител до Рака, Австралия разгласи, че стопира въздушните удари. Причината е опасността, която Москва насочи към Съединени американски щати и водената от тях военна коалиция в Сирия, че техни дронове и самолети към този момент ще са съветски цели, а съветското командване приключи контактите си с американското.

" Като предохранителна мярка, австралийските отбранителни сили (ADF) краткотрайно приключват въздушни удари и интервенции в Сирия ", декларира в изказване министерството на защитата на Австрали, представено от Ройтерс.

Русия съобщи през вчерашния ден, че ще третира военновъздушните сили водени от Съединени американски щати, които летят на запад от река Ефрат в Сирия, като евентуални цели и ще ги наблюдава с ракетни системи и военни самолети, само че в мненията няма определение, дали ще бъдат сваляни.

Москва обясни, че трансформира военната си позиция в отговор на свалянето на сирийския бомбардировач от Съединени американски щати в неделя, за което Дамаск разяснява, че е първият подобен случай от началото на спора в страната през 2011 година

" Персоналът на ADF следи деликатно въздушната обстановка в Сирия и решението за обновяване на въздушните интервенции в Сирия ще бъде взето навреме ", разяснява министерството на защитата на Австралия. И добави, че интервенциите в Ирак ще продължат като част от обединението.

" Защитата на австралийските отбранителни сили постоянно се преглежда в отговор на редица евентуални закани ", добавя министерството.

След като през вчерашния ден Русия заплаши Съединени американски щати, няколко часа по-късно пристигна сходно изказване от Белия дом. " Съединени американски щати си резервират правото на самоотбрана в Сирия ", съобщи представителят на президента Доналд Тръмп - Шон Спайсър, представен от Би Би Си.

" Разбира се, ще вършим всичко допустимо, с цел да защитим ползите си. Винаги ще имаме право на самозащита ", разяснява Спайсър.

Той добави, че предвожданата от Съединени американски щати интернационална коалиция в Сирия ще работи за възобновяване на координацията с съветската военна авиация, която беше основана за попречване на произшествия във въздуха.

" Много е значимо да поддържаме отворени каналите за връзка, с цел да избегнем възможни спорове. " - акцентира представителят на Белия дом.

По-рано Русия съобщи, че приключва съдействието си със Съединени американски щати в небето на Сирия поради сваления над Рака аероплан на сирийските държавни сили.

Американската страна уточни, че самолетът от армията на Башар Асад е бомбардирал позиции на умерената съпротива.

Въпреки многократните си заявления за миролюбиви планове, Москва изрично се опълчва на предизвестията от страна на интернационалната общественост за осъществявания от сирийските управляващи геноцид против народа на страната. До момента Русия постанова несъгласие на всички резолюции в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, осъждащи режима на Асад.

По-късно през днешния ден военното командване на Съединени американски щати изиска от Москва съветските сили в Сирия да възстановят контактите си с американските. Засега няма отговор от Москва.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР