Заради зачестилите катастрофи по пътищата и практиката водачите да се

...
Заради зачестилите катастрофи по пътищата и практиката водачите да се
Коментари Харесай

Цивилни коли с радари започват да дебнат за нарушители


Заради зачестилите произшествия по пътищата и практиката водачите да се предизвестяват за наличието на патрулки, полицията ще стартира да поставя камери в цивилни коли и по този начин водачите няма да знаят, че снимат нарушаванията им.

Това заяви основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов пред БНР в понеделник. По този метод, съгласно него, водачите, които нарушават разпоредбите, няма да понижават скоростта, когато видят на пътя полицейски автомобил - процедура, постоянно срещана досега.

След трите тежки произшествия, които за два дни взеха 11 жертви на почти еднакъв сектор на пътя Варна-София, в неделя министър председателят свика среща, на която да се набележат ограничения за попречване на тежките пътни произшествия. Още преди съвещанието стана ясно, че в смъртоносния сектор на територията на Ловешка община през уикендите и в почивните дни ще се пращат повече патрулки.

Главният секретар на Министерство на вътрешните работи обаче разгласи тези ограничения за краткотрайни. "Пътят е да се вкарват механически средства, камери за надзор на скоростта, в това число и такива, които са в коли, които не са обозначени и които могат да замерват скоростта в придвижване. Практиката демонстрира, че въвеждайки означение на местата, където засичаме скоростта, това води до понижаване на скоростта в тази права, след което умерено се развиват към този момент и високи скорости ", уточни Младенов.

Полицията към този момент ще смъква номерата на колите на провинилите се водачи не на пътя, а в най-близкото районно ръководство на Министерство на вътрешните работи, където ще бъдат отвеждани за налагане на санкцията нарушаващите разпоредбите водачи, планува друга мярка. Така съгласно Младен Маринов, водачите, които нарушават разпоредбите за придвижване в бързината да стигнат някъде, рискуват точно да изгубят скъпо време.

"Където се постанова налагане на насилствени административни ограничения, в тази ситуация събаряне на регистрационния номер, това нещо ще разпоредя да се прави в районното ръководство, към което работят чиновниците ", сподели основният секретар.

Друга оповестена в неделя мярка планува рейсовете да бъдат задължени да инсталират видеорегистратори, които да записват в действително време пътната конюнктура, както и всяко място на пасажерите да бъде оборудвано с колан и те да са принуждавани да го слагат.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР