Заради връзки с престъпни групировки и опънат полицейски чадър над

...
Заради връзки с престъпни групировки и опънат полицейски чадър над
Коментари Харесай

Полицаите в Пловдив арестувани заради корупция и чадър над престъпни групи

Заради връзки с незаконни групировки и обтегнат полицейски чадър над престъпността - седем служители на реда от Пловдив бяха задържани през днешния ден.

Сред задържаните е и началникът на Трето районно ръководство в града – Самуил Хаджиев. Полицаите са следени дълготрайно от Вътрешна сигурност към Министерство на вътрешните работи и Окръжната прокуратура в Пловдив. Безкомпромисност към чиновниците с пагон - поръчката е на вътрешния министър Бойко Рашков.

Седем служители на реда от пловдивската дирекция на вътрешните работи са задържани, а петима престъпно проявени, свързани с следствието, се търсят.

Сред задържаните е и началникът на Трето районно ръководство в града Самуил Хаджиев. Това са първичните резултати от взаимната акция на Вътрешна сигурност към Министерство на вътрешните работи и Окръжна прокуратура в града. В Пловдив дойде и министърът на вътрешните работи в служебното държавно управление Бойко Рашков с цел да се запознае с детайлности по следствието и среща с управлението на Министерство на вътрешните работи в града.

Арестите на служители на реда са част от акция, траяла няколко месеца и обвързвана с корупция и застъпничество на незаконни действия в района проституция, подкупи и наркоразпространение:

" От нас обществото чака да правим нужните кадрови промени. Там, където забележим, очевадно за всички че има на по-ниски равнища чиновници, които си разрешават, макар че законът ги е облякъл във власт да проверяват, закононарушения, да разкриват причинителите им, самите те се трансформират в нарушители с пагон. Това нещо, до момента в който съм аз министър, няма да понасям и където би трябвало ще се вземат строги кадрови ограничения ", сподели служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

От окръжната прокуратурата в Пловдив потвърдиха, че чиновниците на Министерство на вътрешните работи са под наблюдаване отдавна.

" Повече от 6 месеца акцията е планувана от окръжна прокуратура да бъде извършена през месец май, не се преценява с това законно служебно държавно управление. Купуване на гласове не се касае, корупция се касае, подкупи и проституция и в тази тенденция се работи, да ", сподели окръжният прокурор Румен Попов.

Бойко Рашков призна, че не може да открие настоящия шеф на Министерство на вътрешните работи Пловдив Йордан Рогачев и ще потърси подпомагане от прокуратурата, с цел да го издирят:

" Не може такива закононарушения да се правят в едно районно ръководство в Пловдив, а регионалният шеф да не знае, не може. Той е бил задължен да упражнява надзор върху тези чиновници и да вземе съответни ограничения ", съобщи Рашков.

Смените на регионалните управления на полицията в страната ще продължат, удостовери вътрешният министър изключително на местата, където се откри, че не се оправят с работата. Днес е освободен началника на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев, съобщи вътрешният министър:

" Аз през днешния ден съм тук, тъй като би трябвало да проведа сериозен диалог с ръководителите на ОД на Министерство на вътрешните работи в Пловдив, тъй като това е удар против тази работа тук и в идващите дни ще би трябвало да вземем решения, наложително би трябвало да има рокади ", сподели Бойко Рашков.

Вътрешният министър отхвърли в този момент да има чистка в Министерство на вътрешните работи структурите и даде образец с предходни ръководители на силовото ведомство:

" Когато идва Цветанов като министър, той е повикал всички районни шефове и е разпоредил всеки да си подаде оставката, а той ще реши кои ще остави и кои ще освободи, т.е избрал си е комфортни хора, всички останали освободил до един ", сподели Рашков.

Във вътрешното ведомство ще се сътвори особено звено съобщи Бойко Рашков, където ще назначи чиновници от страната, които да подкрепят активността му. Той отхвърли спекулациите, че му е предлагано да поеме в бъдеще поста на основен прокурор.

Автор: Мариела Хубинова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР