Заради войната в Украйна военните складовете и базите за съхранение

...
Заради войната в Украйна военните складовете и базите за съхранение
Коментари Харесай

Тагарев: Заради войната в Украйна военните складовете са с повишена физическа защита

Заради войната в Украйна военните складовете и базите за предпазване на оръжие и муниции са с нараснала физическа отбрана. Стартирани са планове за построяването на системи за пожари и наблюдаване. Това показва министърът на защитата Тодор Таграрев в писмен отговор на въпрос на депутата Ивайло Мирчев от ПП-ДБ, оповестява БНР. 

Тагарев е разпоредил по-строгите ограничения в обществените сдружения " Снабдяване и търговия ", " МОБА ", " Интендантско обслужване ", " ТЕРЕМ " и дъщерните му сдружения още в средата на годината. Това се е случило след гърмежите в склада за муниции на частната компания " ЕМКО " край Карнобат. Тогава и държавното управление предложи стягане на ограниченията.

Затегнат е контролът при работа с взривни субстанции, огнестрелни оръжия и муниции, достъпът и защитата на територията и оборудванията на сдруженията. За да се предотвратят „ индустриални повреди и произшествия “, написа министърът и цитира своя заповед, която обаче не е била обществено оповестявана в специфичния раздел на ведомството.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР