Заради войната с Украйна има проблем с изплащането на българските

...
Заради войната с Украйна има проблем с изплащането на българските
Коментари Харесай

Проблеми с изплащането на българските пенсии в Русия и в Украйна

Заради войната с Украйна има проблем с изплащането на българските пенсии в Русия и в Украйна и надлежно на украинските и на съветските пенсии в България, научи „Хоризонт“.

Националният застрахователен институт не може да откри връзка с осигурителните институти в двете страни, с цел да получи и даде ведомостите, надлежно да преведе и получи нужните средства. За казуса е потърсено подпомагане от посолствата на двете страни в София, осведомено е и общественото министерство.

Плащането на пенсии в Русия и в Украйна и надлежно у нас е регламентирано със обществени спогодби сред България и Украйна и България и Руската федерация.

Националният застрахователен институт е подготвен да преведе българските пенсии. В Украйна и Русия те се заплащат на всяко тримесечие, само че не може да го направи за месеците от януари до март тази година поради липса на документи и ведомости.

За последните три месеца на предходната година са били преведени близо 265 000 лв. към съветския Национален осигурителен институт за 214 български пенсии и надлежно 74 000 лв. за 56 наши пенсии към Украйна.

Съответно съветските пенсии, изплащани в България, са 5465 към края на предходната година. За да се заплати в този момент от Национален осигурителен институт, би трябвало да постъпи превод от близо 1,700 млн. лв. от Руския застрахователен институт.

Украинските пенсии, плащани у нас, са 1037, за което също се чака превод от 179 000 лв. от Украинския застрахователен институт. Между 8-и и 10-и март са закрепени в съглашението с Руската федерация датите, на които у нас по принцип се заплащат съветски пенсии.

Национален осигурителен институт чака реакции и подпомагане от посолствата, или решение, което да се разиска от българското държавно управление.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР