Заради високите цени на горивата автобусни превозвачи и от Националния

...
Заради високите цени на горивата автобусни превозвачи и от Националния
Коментари Харесай

Таксиметрови шофьори в готовност за протест

Заради високите цени на горивата автобусни превозвачи и от Националния таксиметров профсъюз са поискали среща на 12 април с държавното управление, с цел да може страната да компенсира сектора. Това съобщи за БНР Петър Владимиров от таксиметровия профсъюз.

С нарастването на природния газ от 1 април, такситата работят на себестойност и не осъществят облага. Горивото, което употребяват, се е нараснало с 200 % за последните 7 месеца, изясни той и добави, че в случай че превозвачите не получат желаната от страната помощ, ще излязат на митинг, тъй като са на ръба на оцеляването.  

„ Не се ли вземат някакви радикални ограничения, не поемат ли ясни задължения, НТС афишира протестна подготвеност и сме подготвени на всичко да защитим сътрудниците си и сектора си. “, зави Владимиров.

„ Ние сме на ръба на оцеляването. Не може ние да работим за жълти стотинки в случай, че плащаме толкоз доста налози на страната, да откри метод, както примерно да речем земеделските производители получават отплата за декар примерно еди-колко си литра гориво. Ние примерно желаеме обезщетения, да речем 100 километра отплата за разликата в горивото. Ние не сме обществена услуга. Това, че сега общината ни е наложила минимална и оптималната цена, тя беше съобразена с едни цени на горивата, в този момент към този момент са разнообразни “, изясни той.

По думите му инфлацията е довела и до увеличение на разноските за поддръжката на колите.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР