Заради високата заболеваемост здравният министър предложи затваряне на заведенията, детските

...
Заради високата заболеваемост здравният министър предложи затваряне на заведенията, детските
Коментари Харесай

Гласуват предложените от здравния министър мерки в четвъртък

 Заради високата заболеваемост здравният министър предложи затваряне на заведенията, детските градини и ясли, учебните заведения, залите на заведенията за хранене, моловете и всички магазини, в които не се оферират артикули от първа нужда. Ще останат да работят аптеки, хранителни магазини, заведения, които подготвят храна за у дома, банки и пощенски клонове. Часовете на зелените коридори към този момент остават същите, смяна не се планува и в градския превоз.

Всички ограничения ще бъдат гласувани бранш по бранш на утрешното съвещание на Министерския съвет. Така за доста бизнеси и сектори сега текат последни часове, в които могат да опитат да трансформират препоръчаните рестрикции.

От Асоциацията на заведенията реагираха остро на препоръчаните ограничения. От сектора към този момент изпратиха публично писмо до премиера, в което упорстват за редица взаимни отстъпки. Бизнесът предизвестява, че в случай че още веднъж се затворят всички заведения за хранене, ще се стигне до всеобщи банкрути и упорстват за финансова поддръжка. Предложенията на ресторантьорите са страната да поеме 80% от заплатите на чиновниците, да се разсрочат отговорностите им към бюджета, да има мораториум върху вноските по заемите. За компенсации за сектора и заетите в него късно нощес настояха и от Асоциацията на хотелиерите, добавя още " Нова ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР