Заради високата инфлация, която води до обедняване, се връща и

...
Заради високата инфлация, която води до обедняване, се връща и
Коментари Харесай

Експерт: Не теглете бързи кредити, ако имате за цел това

Заради високата инфлация, която води до обедняване, се връща и ползата към бързите заеми. Расте и броят на необслужените.

" Теглят се бързи заеми, с цел да се запълват дупки в фамилния бюджет, което е огромна неточност. Бързите заеми са най-скъпият кредитен артикул на пазара – лихвите постоянно са над 100% “, разяснява в предаването " Тази заран “ кредитният съветник Тихомир Тошев.

Неговата рекомендация е да се употребява банков заем или кредитна карта при непредвидени месечни разноски, тъй като там лихвите са от 12% до 15%. Тошев поучава също да не се теглят повече от 400 лева под формата на бърз заем, които да можем да върнем със идната заплата.

Експертът разяснява и предстоящото повишение на лихвите по потребителските и ипотечните заеми.

Ипотечните заеми сега се движат най-често сред 2,5% до 2,8%, а потребителските – сред 4% и 6%. При първите вноските са по-ниски и едно нарастване на лихвата с 1% ще усили вноската с към 10 лева на месец. При ипотечните заеми обаче растежът ще е с 80 лева на месец, а при нарастване на лихвата с 2% – с към 160 лева на месец, изясни Тихомир Тошев пред bTV.

Той не чака проблеми с изплащането на ипотечните заеми. При усложнения предлага да се предоговори периода и даже да се употребяват спестявания, заделени за " черни дни “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР