Заради варианта Омикрон на Covid-19 се провежда извънредна онлайн среща

...
Заради варианта Омикрон на Covid-19 се провежда извънредна онлайн среща
Коментари Харесай

Извънредна среща на здравните министри на Г-7 заради Covid варианта Омикрон


Заради разновидността Омикрон на Covid-19 се организира изключителна онлайн среща на министрите на опазването на здравето на страните от Г-7, осведоми БНР. Срещата беше свикана от Англия, която сега председателтства групата на най-богатите демокрации.

На територията на Обединеното кралство към този момент има регистрирани 11 случая на Омикрон - 5 в Англия и 6 в Шотландия.

На специфична конференция професор Джонатан Ван Там съобщи, че Омикрон поражда огромна угриженост, само че посочи, че не желае да се всява суматоха, а да се даде нужното време от към 2-3 седмици, до момента в който учените открият изцяло параметрите на новия вид.

Доктор Джун Рейн, изпълнителен шеф на Агенцията за медикаментите и медикаментите разгласи, че въз основата на доста проучвания и разбори е взето решение трета доза ваксина да се предложи и на хората под 40 години и че няма проблем на децата от 12 до 15 години да се слага втора доза.

Във връзка с новите случаи на заразяване по-рано първият министър на Шотландия Никола Стърджън прикани за цялостна среща на Комитета за справяне с спешни обстановки " Кобра ". Стърджън уточни, че писмото, което тя и първият министър на Уелс Марк Дрейкфорд са изпратили до премиера Борис Джонсън с тяхната угриженост във връзка на Омикрон е нужно да бъде разисквано по-подробно и с присъединяване на здравни специалисти от всички четири народи в Обединеното кралство.

Междувременно английското държавно управление отговори на Шотландия и Уелс, че не счита да трансформира оповестената към този момент система за тестване, която включва PCR тест за всички идващи в границите на 48 часа от стъпването им на английска земя. Стърджън и Дрейкфорд желаеха да се прави PCR тест и на осмия ден.

" Въвеждането на спомагателни условия за самоизолация и тестване би имало гибелен резултат върху туристическата промишленост и планиращите да пътуват ", съобщи представител на премиера.

Вариантът Омикрон накара доста британци да се опитат незабавно да се приберат от Южна Африка, само че медиите оповестяват, че те изпитват усложнения както с намиране на билети за по-ранен полет, по този начин и с хотели на Острова, където би трябвало да се карантинират, защото идват от страна от " аления лист ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР