Заради увеличения брой заболели и влизането на Кюстендил в тъмночервената

...
Заради увеличения брой заболели и влизането на Кюстендил в тъмночервената
Коментари Харесай

Допълнителни мерки срещу COVID-19 въвеждат в още една област у нас

 Заради нараствания брой болни и влизането на Кюстендил в тъмночервената зона, регионалният спешен щаб разгласи спомагателни ограничавания, които засягат разнообразни сфери и ще са в действие до 10 ноември тази година.

" Преустановяват се провеждането на присъствени групови занимания в езикови и детски центрове, както и провеждането на събития от частен темперамент - като сватби и кръщенета. Спира се и провеждането на конгреси, музикални фестивали и събори. Преустановява се провеждането на всеобщи спортни мероприятия на закрито, а тези, които са навън, ще се организират без аудитория ", сподели регионалният шеф инж. Александър Пандурски.

Временно се стопират и визитите във фитнес зали, спортни зали, плувни басейни. Затворени са и музеите и галериите.

Учениците минават на ротационен принцип на образование според график, направен от Регионалното ръководство на образованието. Присъствено ще останат да учат през целия интервал учениците от 1-ви до 4-и клас, останалите ще редуват присъствено и отдалечено образование по график.

Преустановяват се свижданията и визитите в лечебни заведения и профилирани институции. В игрални зали и казина наложително ще се влиза с маски, при 50 % посещаване и съблюдаване на работно време до 22 часа.

Посещенията на кина и театри са позволени, само че при 30% претовареност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР