Заради това Меджугорие вече е под надзора на ВатиканаБосненското село

...
Заради това Меджугорие вече е под надзора на ВатиканаБосненското село
Коментари Харесай

Дева Мария се явявала в босненско село

Заради това Меджугорие към този момент е под надзора на Ватикана

Босненското село Меджугорие, където съгласно очевидци се е явявала Дева Мария, от през днешния ден е под надзора на Ватикана, съобщи организация Фена.

На 31 май тази година папа Франциск назначи архиепископ Хосер, до момента специфичен делегат на Светия трон, за апостолически визитатор в Меджугорие. Неговото предопределение се счита за изключително значимо, защото статутът на Меджугорие към момента не е избран.

Хосер дойде през днешния ден в Меджугорие и ще стартира своята работа с тържествена меса в локалния храм " Свети Яков ", оповестява Българска телеграфна агенция.

Досега католическата черква беше извънредно сдържана по въпроса за Меджугорие, без да не разрешава поклонничеството, само че и без да удостовери, че там е имало свръхестествени феномени. Нещата се трансформираха, когато през 2010 година папа Бенедикт Шестнайсети назначи кардинал Камило Руини да изследва случая Меджугорие, а делото му бе продължено от папа Франциск, който предходната година изпрати там Хосер, с цел да проучва обстановката.

В изказвания за медиите монсеньор Хосер е казвал, че първите явявания на Богородица в Меджугорие напролет на 1981 година може да бъдат приети.

Според изказванията на шестима души, които по това време са били деца, Дева Мария се е явила за пръв път в Меджугорие на 24 юни 1981 година Някои от тях имат сходни видения и до през днешния ден. Заради своите послания Мадоната от Меджугорие е наричана Царица на мира.

Въпреки неопределения статут босненското село се посещава от милиони поклонници, за които би трябвало да се провежда уместно посрещане и религиозно обслужване. Според сараевския портал Кликс основната задача на Хосер ще бъде да усъвършенства работата на свещениците с вярващите, които идват на поклонение. Светият трон заяви по-рано, че става дума извънредно за пасторална работа. Хосер ще остане в Меджугорие несигурно време.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР