Заради това, че не пропусна пешеходците да минат през кръстовището,

...
Заради това, че не пропусна пешеходците да минат през кръстовището,
Коментари Харесай

Абсурд! Шофьорът на таксито, което блъсна майка и дете, може да остане без книжка само за 6 месеца

Заради това, че не пропусна пешеходците да минат през кръстовището, може да бъде санкциониран до 200 лв., изясни Виден Димитров от Пътна полиция към СДВР 

Шофьорът на таксито, което на кръстовище в София блъсна майка и дете, може да остане без брошура единствено за 6 месеца. Това сподели пред бТВ контрольор Виден Димитров от „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи, а репортерът Емил Митев посочи, че казусът с блъснатите пешеходци на кръстовище до блок 33 в квартал „ Толстой “ е от събота, само че за него се разбра през вчерашния ден.

„ Водачът е открит. Снети са видеозаписите от няколко камери. Веднага е формирана кореспонденция по случая и е почнала работа “, споделя контрольор Димитров. 

„ Шофьорът е направил две административни нарушавания – не пропуща пресичащите пешеходци и откакто ПТП-то напуща мястото. За първото може да бъде санкциониран 200 лв., а за това, че не е уведомил органите на Министерство на вътрешните работи и е избягал, глобата е до 300 лв. и лишаване на свидетелството за ръководство на МПС от един до шест месеца “, разясни той.

Не мисля, че наказването е задоволително, тъй като два човешки живота не може да се сравнят с един месец отнемане от право за шофиране, разяснява пък пострадалата Румяна Георгиева.

„ Само при мен има провали на дясната ръка. Детето ми е с доста мощен стрес и се надявам да отшуми “, показа тя. 

„ Обучавала съм детето си, когато пресича улица, да слезе от колелото, да се огледа. Видяхме таксито, че е понижило скоростта и ние по допустимо най-бързия метод пресичаме. В края обаче таксито се ускорява, удря мен и аз падам върху детето. Оттам нищо не помня “, споделя Румяна.  

„ Чух тон, когато станах. Съседите от отсрещния блок извикаха за помощ. Искаха да ми оказват помощ. Повиках ги. Дойде и брачният партньор ми. След това се обадихме на тел. 112 за помощ “, прибавя тя. 

„ Моят наследник беше много изплашен. Постоянно плачеше и повтаряше „ Мамо, добре ли си? Мамо жива ли си? Моля те, кажи добре ли си! “. Прегръщаше ме. Плачът беше много мощен “, споделя пострадалата. 

„ Имахме зрителен контакт с водача. Той ме видя “, прибавя тя. 

Опитах се да поема удара, споделя Румяна Георгиева. 

Правата ще си ги диря и ще желая допустимо най-голямата глоба на този човек, сподели още тя.  

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР