Заради това активността бе рекордно нискаСрам и позор за страна

...
Заради това активността бе рекордно нискаСрам и позор за страна
Коментари Харесай

Евродепутътът от ГЕРБ Асим Адемов в Страсбург за изборите: Невиждан полицейски произвол от Бойко Рашков

Заради това интензивността бе рекордно ниска
Срам и срам за страна членка на Европейски Съюз

“Полицейският произвол над българските жители по време на изборите в България, съгласуван от министър Бойко Рашков, е позор и срам за страна членка на ЕС”. Това съобщи по време на спор от трибуната на Екологичен потенциал в Страсбург евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Асим Адемов.

“На 14 и 21 ноември в България имаше избори по едно и също време за президент и парламент. В предизборната акция станахме очевидци на невъобразим полицейски произвол, насочен от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков”, сигнализира евродепутатът.

“По претекст, че има следен избор въоръжена жандармерия нахлу в домовете на роми и други жители, които бяха привиквани и заплашвани в полицейските ръководства да дават пояснения за коя партия ще гласуват”, добави той.

“Като резултат от този полицейски произвол, съгласуван от министър Рашков, на изборите в България имаше рекордно невисок % дали своят вот хора. Този полицейски произвол над българските жители е позор и срам за страна членка на Европейски Съюз и упорствам да обърнете внимание на дейностите на министър Рашков, с цел да се вземат ограничения това да не се случва повече”, обърна се към сътрудниците си от Европарламента Асим Адемов.

“Поради ковид-мерките в залата не участваха доста депутати, само че в групата на ЕНП, която е най-голямата в Европейския парламент, сме срещнали всички сътрудници с изстъпленията на Рашков преди и по време на изборите”, сподели за “Труд” от Страсбург Асим Адемов.

Според него те щели да реагират скоро, а еврокомисарката по миграция и вътрешни работи Илва Йохансон си е водела подробни мемоари по време на изявлението му. Адемов посочи, че изявленията от трибуната на Европарламента са най-много две минути.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР