Заради тежки загуби и липса на боеприпасиБойците били обречени на

...
Заради тежки загуби и липса на боеприпасиБойците били обречени на
Коментари Харесай

Пригожин изтегля „Вагнер“ от Бахмут на 10 май

Заради тежки загуби и липса на муниции
Бойците били обречени на безсмислена крах

Собственикът на съветската частна военна компания “Вагнер ” Евгений Пригожин разгласи, че силите му ще изоставен украинския град Бахмут на 10 май, поради тежки загуби и заради липса муниции, каквито би трябвало да им доставя Русия, съобщи Ройтерс.

“Обявявам от името на бойците на “Вагнер ”, от името на нейното командване, че на 10 май 2023 година се постанова да предадем позициите в Бахмут на подразделенията на (руското) министерство на защитата и ще изтеглим остатъците от силите на “Вагнер ” в логистични лагери, с цел да ближем раните си. Щяхме да превземем Бахмут преди 9 май. Когато видяха това, военните бюрократи стопираха доставките (на боеприпаси)... Следователно от 10 май 2023 година ще се изтеглим от Бахмут ”, съобщи Пригожин във видеообръщение, публикувано през днешния ден от пресслужбата му.

“Изтеглям “Вагнер ” от Бахмут, заради липса на муниции, поради което бойците ни са обречени на безсмислена крах ”, добави той.

“Вагнер ” играе водеща роля в напъните на Русия да превземе Бахмут от предишното лято - най-продължителната и кървава борба.

Междувременно съветски военни репортери оповестяват, че уволненият наскоро съветски зам.-министър на защитата Михаил Мизинцев е станал заместник-командир на “Вагнер ”.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР