Заради технически проблем част от банкоматите в страната не приемат

...
Заради технически проблем част от банкоматите в страната не приемат
Коментари Харесай

Банкомати не приемат банкноти от 50 лв. Каква е причината?

Заради механически проблем част от банкоматите в страната не одобряват 50-левови банкноти, емисия от 2006 година От Българска народна банка признаха, че има “специфичен механически проблем някои машини за самообслужване на банките (банкомати) не одобряват банкноти с номинална стойност 50 лв. ”. Проблемните машини са сложени под наблюдаване от Българска народна банка. Според представители на финансовите институции казусът визира единствено част от устройствата в страната. Клиентите, които желаят да употребяват тази услуга обаче са недоволни, поради обстоятелството, че внасянето на гише е по-скъпо поради по-високите такси, спрямо тези на банкомат.

Под наблюдаване са сложени банкомати, създадени във Англия и импортирани у нас от компанията “Принтек България ” ЕАД, излиза наяве от информация, оповестена на уеб страницата на Българска народна банка. От оповестените характерности на машините излиза наяве, че те не са оборудвани за подбиране на банкноти по валидност, осведоми Труд. Но би трябвало да могат да обработват копюри по 50 лв. от 2006 година и 2019 година Както и всички останали банкнти в обращение с номинал 5, 10, 20 и 50 лв. от 1999 година, 100 лв. излъчвания 2003 година и 2018 година, 20 лв. излъчвания 2007 година и 2020 година, 10 лв. излъчвания 2008 година и 2020 година Както и банкноти от 5 лв. излъчвания 2009 година и 2020 година

“След премахване на казуса от съответния сервизен оператор и след прекосяване на сполучливи проби на машините от страна на Българска народна банка, ще бъде възобновено приемането на банкнотите с посочения номинал ”, допълват от Българска народна банка.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР