Заради стряскащата новина, че утре ни е последният работен ден,

...
Заради стряскащата новина, че утре ни е последният работен ден,
Коментари Харесай

Утре е последният работен ден за сайта Novini.bg?

Заради стряскащата вест, че на следващия ден ни е последният работен ден, всички сътрудници в уеб страницата Novini.bg през днешния ден се прощаваме едни с други; настроението е минорно; и въпреки дългото ни другарство и отдаденост към специалността, пътищата ни наподобява, по всяка възможност, се разделят.

Ето какво получихме в служебния messenger:



Изглежда господин Петков е решил, че, като един същински балканец, е прокурор, арбитър, екзекутор и сеирджия и, несъмнено, опасността му е последна инстанция. От непотвърдена информация разбрахме също по този начин, че малко по-късно денем, откакто ни закрие, господин Петков ще замине за Близкия Изток, където да реши дългогодишния въоръжен спор, след което пък ще управлява помирителна Кръгла маса с присъединяване на представители на ГЕРБ, Българска социалистическа партия, Световния мир и Мис Свят.

***

Разбирате, че това напълно не е единственият „ бисер “ в messenger кутията ни и напълно не е изключение, а по-скоро е предписание. Заплахите са всекидневие, тъй като, както знаете, БГ знаещите и можещите са най-знаещите и можещи в света и доста се нервират и доста се нервират на некви селяци, кат нас да вземем за пример, дето не знаят нищо за тоя свят.

Хората са умни, високо образовани и интелигентни и постоянно имат какво да кажат. Ето:



Така е! Вярно е! Присъединяваме се и ние. Даже прибавяме: „ Това са плодовете (очевидно и зеленчуците) на всички учителки по български и литература! У-у-у, долу, долу! Оставка!

***

Отваряме си значи кутията и ни се нахвърля незабавно една госпожа, която наподобява е възмутена от нас.



Става ни неловко. От тези две фрази напряко всичко ни излиза наяве – и от коя вест е възмутена госпожата, и каква в действителност е същинската истина, изобщо всичко ни се обяснява и влизаме да забележим тази сериозна жена, щом не има вяра на нашите „ догатки “, на какво има вяра.

Отваряме профила ѝ и…



Мда… също по този начин лимонът и содата, освен преборват рака, само че! оказват помощ за разхлабване на ръждясали болтове, скапват черна магия и натрупат точки пред всички богове! Такае! Вярное!

И... Честито! Разбира се, под този пост, някак естествено, се е подредил един добродушен човечец, толкоз впечатлен от високия аршин на госпожата при асортимент на осведомителни източници, че няма по какъв начин да не ѝ предложи да върви при сътрудника Мартин да ѝ даде една премия.

После по какъв начин ставали телефонните измами? Кой се връзвал…? Знам ли…

***

Госпожа Костадинова пък се нервира от непрекъснатите вести на уеб страницата ни.



Няма проблеми, госпожа, на следващия ден Петков ни закрива. А, в случай че нещо се случи въпреки всичко и оцелеем с все уеб страницата ни, да ви кажа: известията са автоматизирана алтернатива, която сама сте избрала и сама можете да спрете. Също по този начин: нежелая (дръжте се крепко!) са две обособени думи… не искам. Поздрави на учителката ви по български и лек ден.

***



Zdr ;) ko staa

***



По някаква причина, това продължава по същия метод до безспир.

Андонов, пробвайте:

Ctr+Alt+Del

***


Благодарим, Фейсбук User!, благодарим! Това значи доста за нас. Може би можете да кажете една добра дума за нас пред Петков?


Май избързахме…

***


Г-н Желев, ще ви отговорим незабавно, откакто преводачката ни се върне от отпуск. Дано е преди Петков да ни закрие. Дотогава… дръжте се!

***



Разбира се, господин Ангелов, взимаме си поука. Почваме нова линия. Може ли да ни дадете контакт на учителката ви по български, желаеме да стартираме с един професионален етюд за нея. Предварително благодарим.

***



Wow…
… това ескалира бързо…

***


И на вас добър и сполучлив ден, господин Андонов. Изглеждате като същински грижлив родител или вероятно някакъв вид педагог или модел за подражателство на детето, което сте гушнал на профилната си фотография.

***


Не, няма проблеми.

***

И нашият ALL-TIME FAVORITE…
(барабанен туш…)







***

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР