Заради стореното, Бойко Борисов трябва да влиза в ареста всеки

...
Заради стореното, Бойко Борисов трябва да влиза в ареста всеки
Коментари Харесай

Рашков: Борисов трябва да влиза в ареста всеки петък

Заради стореното, Бойко Борисов би трябвало да влиза в ареста всеки петък. Това считат доста наши сънародници. 

Това разяснява вътрешният министър Бойко Рашков в изявление за Нова тв по тематиката дали карцерът на някогашния министър председател Бойко Борисов в четвъртък не е бил неточност, след като той беше пуснат без обвиняване от прокуратурата. По думите му има гняв и опозиция на прокуратурата, която не желае казусът да се обясни. Прокуратурата е политически подвластна, разгласи още Рашков. И изясни, че основният прокурор Иван Гешев се обръща към Борисов с " шефе ". Не стана ясно дали приказва за сега, или за предходен интервал, както и дали такива данни са събрани със специфични разследващи средства.

Рашков повтори остарялата си теза, че прокуратурата отваря чадър над някогашните ръководещи от ГЕРБ и по-специално върху Борисов. По думите му прокуратурата прави всичко допустимо, с цел да саботира и минира следствието за изнудване, стартирано от Министерство на вътрешните работи по необходимост в сряда. Рашков даде образец по какъв начин в петък вечерта прокуратурата обществено чете показания по делото, съобщи " Сега ".

Вътрешният министър е безапелационен, че укриващият се в Дубай Васил Божков, няма спънка да бъде разпитан като очевидец посредством видеоконферентна връзка. Прокуратурата твърди, че това няма по какъв начин да стане. Рашков повтори, че прокуратурата от няколко години отхвърля да обърне внимание на изказванията на Божков, че е бил жертва на изнудване от високопоставени лица от държавното управление (Борисов и Владислав Горанов) и че им е предоставял големи парични средства, с цел да бъде миропомазан хазартният му бизнес.

Рашков не беше въобще съответен по тематиката за какво Министерство на вътрешните работи намеси европейската прокуратурата в акцията по задържането на Борисов, Горанов и пиарката на ГЕРБ Севделина Арнаудова. Даде обаче да се разбере, че в идващите дни може би ще има развиване по тази линия. Самият Божков твърди, че към този момент е дал показания пред европрокуратурата.

Вътрешният министър не вижда проблем, че министър председателят Кирил Петков не е разпитан в полицията, а в кабинета си. Това се правело при високопоставени очевидци. ГЕРБ имат информатори в Министерство на вътрешните работи, счита още Рашков, защото станало ясно, че те са наясно с елементи, които не би трябвало да знаят.

" Попадайки в прокуратурата тази кореспонденция, имам дълбоки подозрения, че ще докара до дъно едно такова следствие ", заключи Рашков.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР