Заради случая с Анелия Велева - председател на НФСБ в

...
Заради случая с Анелия Велева - председател на НФСБ в
Коментари Харесай

Симеонов: Ще изключим Велева от НФСБ, ако е виновна

Заради случая с Анелия Велева - ръководител на НФСБ в Костинброд, която беше арестувана при спецакцията на полицията на автомагистрала "Тракия " край Пловдив за трафик на мигранти, вицепремиерът Валери Симеонов сподели пред Българска национална телевизия, че би трябвало да се изчака решението на съда дали ще удължи мярката ѝ, което ще значи, че има задоволително съществени данни за осъществено закононарушение. Тогава Анелия Велева ще бъде изключена от партията и в това няма никакво подозрение, добави Симеонов.

"НФСБ има над 1000 структури в цялата страна и никой не може да знае в един миг ръководител или член дали няма да извърши закононарушение. Не е редно партията или управлението да поеме отговорност ", посочи той.

"Ръководството на нашата партия през есента на 2015 година изиска в Наказателния кодекс - фрапантно да се покачат глобите за трафик на хора, като направихме от 1 на 10 години, за длъжности лица - от 3 до 12 години затвор с конфискуване на транспортното средство и с санкции от 10 000 до 30 000 лева И всичко това беше наше предложение, което ясно демонстрира какво е отношението ни към тази противозаконна активност ", разясни Симеонов.

По думите на Валери Симеонов, в самото начало на едно съдружно ръководство не се скрива истината и не се разпъват никакви "чадъри " за прикриване на който и да било. Когато се откри някакво нарушаване, се взимат незабавно ограничения. Това е един добър и нов образец в политиката. Не би трябвало никой да си фантазира, че откакто е член на най-голямата партия или член на партия в ръководството, той ще може да разчита на някаква протекция или отбрана, изясни вицепремиерът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР