Заради слаба реколта и високи цени фермерите в Гърция вече

...
Заради слаба реколта и високи цени фермерите в Гърция вече
Коментари Харесай

Заради кражби: Гърците поставят чипове, за да пазят зехтина и маслините

Заради слаба годишна продукция и високи цени фермерите в Гърция към този момент слагат чипове, с цел да пазят маслините и зехтина от обири.

Високата цена на зехтина, която нарастна двойно за една година, притегля крадците.

Организирани банди крадат от хранилища и частни домове, особенно в селските региони, където по традиция хората се запасяват със зехтин за зимата. 

На остров Крит, прочут с качествения си зехтин, фермерите се принудиха да слагат чипове за сигнализация при обири. Често се крадат и маслини от дърветата, поради което чипове към този момент има и в маслиновите плантации. Някои фермери сложиха защита на насажденията си, само че това очевидно не оказва помощ против опитните крадци.

Зехтин се краде повече от елементи за леки коли, разясняват потърпевши от набезите. Откраднатата стока се продава елементарно. 

На доста места в страната полицията арестува хора, които продават без позволение и документ за качество. За да предпазят клиентите от спекуланти, управляващите предизвестяват да не се купува зехтин от непознати лица.

Слабата годишна продукция от маслини ограничи производството. Някои от магазините за хранителни артикули в Гърция сложиха предел - до 4 литра зехтин на клиент.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР