Заради сквален от акула в разработваните ваксини срещу COVID-19 може

...
Заради сквален от акула в разработваните ваксини срещу COVID-19 може
Коментари Харесай

Ваксината срещу COVID-19 застрашава Половин милион акули под заплаха за в

Заради сквален от акула в разработваните ваксини против COVID-19 може да бъдат избити половин милион акули, предизвести групата Shark Allies. Органичното вещество се извлича от черния дроб на акулите. Между 2300 и 3000 акули са нужни за един звук сквален. Според Shark Allies в случай че всеки човек на планетата получи ваксина против ковид , това ще значи, че са били избити към 250 000 акули. А по две дози ваксина на човек би довело до гибелта на половин милион акули.

В момента фармацевтичният колос GSK употребява сквален за своите ваксини против грип, защото усилва успеваемостта на имунизацията със основаване на по-силен имунен отговор. От GSK оповестиха, че възнамеряват да произведат един милиард дози от бъдещата си ваксина против ковид а.

Според Shark Allies унищожаването на толкоз доста акули ще нанесе непоправими вреди върху екосистемата на океана. Според еколозите вместо сквален от акули, растенията и химическата индустрия може да дават подобаващи еквиваленти на животинското вещество.

Скваленът е естествено органично съединяване, получавано с комерсиална цел, най-вече от масло от черен дроб на акула, само че се употребяват и растителни източници (главно растителни масла) от семена на щир, оризови трици, пшеничен зародиш и маслини. Всички растения и животни създават сквален, в това число и хората.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР