Заради сигурността на участниците в плувния маратон от остров Св.

...
Заради сигурността на участниците в плувния маратон от остров Св.
Коментари Харесай

Мъртво вълнение вдигна възрастта за участие в маратона от остров Св. Анастасия до Бургас

Заради сигурността на участниците в плувния маратон от остров Св. Анастасия до Моста, беше вдигната възрастта за най-малките участници. Право да скочат във водите ще имат навършилите 16 години. Промяната се постанова поради мъртвото неспокойствие в акваторията на Бургаския залив.

Тази година обичайният плувен маратон от остров Света Анастасия до Моста на бургаския плаж ще се организира на 10 август. Разстоянието по права линия сред старта и финала е 6400 метра. Всяка година го изминават в спортен режим десетки смелчаци, от възпитаници до над 60-годишни фенове на плуването.

Наградният фонд за призьорите в плувния маратон от Острова до Моста е за класиралите се до 6-то място настрана мъже и дами. В двете категории те ще получат следните парични награди: 1 място – 800 лева, 2 място – 400 лева, 3 място – 300 лева, 4 място – 200 лева, 5 място – 150 лева, 6 място – 100 лева

Специални награди от по 50 лева ще бъдат връчени на най-възрастния и на най-младия участник.
Желаещите да вземат участие би трябвало да подпишат декларация, че са в положение независимо да преплуват дистанцията. За тези, които са под 18-годишна възраст, наложително се изисква единодушието и автограф на единия от родителите. Регистрацията е до 08:30 ч. Записването става след минал прелиминарен медицински обзор, който ще се извърши на 10.08.2018 г.(в деня на провеждането) от 07:30 ч. на Морска гара.

Стартът ще бъде даден от остров Света Анастасия в 09:30 ч. Финалът на маратона ще бъде на плочата на Моста.

Предвидени са и предметни награди, а всеки участник, преплувал дистанцията в отвореното време за край, ще получи грамота.

Заявки за присъединяване се подават до 8 август в това число на имейл [email protected] или на телефони: 0899 965 554/ 0888239720.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР