Заради щета от 570 000 лева ръководител на група ДДС-измамници

...
Заради щета от 570 000 лева ръководител на група ДДС-измамници
Коментари Харесай

4 г. затвор за ДДС измамник

Заради вреда от 570 000 лв. началник на група ДДС-измамници ще лежи 4 години в пандиза.

Това наказване постанови Специализираният углавен съд, оповестиха от прокуратурата. Той е наказан и да възвърне дължимата на бюджета сума солидарно с другите двама участници в групата, откакто съдът е почел напълно импортирания по делото иск на Министерството на финансите.

Участниците са получили условни санкции от по две години отнемане от независимост с четири годишен изпитателен период.

Съдът е приел тезата на прокуратурата и показаните доказателства, съгласно които данъчните закононарушения са били осъществявани по позната скица. Действащата компания на един от участниците в групата (старозагорски бизнесмен) избягвала заплащането на Данък добавена стойност посредством осчетоводяване на фиктивни покупко-продажби с така наречен "кухи " компании на изчезнал търговец.

Ръководителят на групата осигурявал въпросните "кухи " компании, фактури и други счетоводни документи за несъществуващите покупко-продажби, координирал и всички дейности. Третият от групата водел счетоводството. Присъдата на първоинстанционния съд не е дефинитивна и може да бъде обжалвана пред Апелативния профилиран углавен съд, се припомня в прессъобщението.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР