Заради семейството си, бившият астронавт на НАСА Кристофър Фъргюсън се

...
Заради семейството си, бившият астронавт на НАСА Кристофър Фъргюсън се
Коментари Харесай

Астронавт се отказа от полет в Космоса заради семейството си

Заради фамилията си, някогашният астронавт на НАСА Кристофър Фъргюсън се отхвърли да управлява първия тестов полет на „ Боинг “ в космоса с екипаж на борда, предава БТВ.

„ Трудно и персонално решение “ – по този начин дефинира избора си Фъргюсън във видео в обществената мрежа „ Туитър “. „ Следващата година е доста значима за моето семейство. Поел съм няколко уговорката, които не мога да си разреша да пропусна. Никъде няма да вървя. Просто няма да отида в Космоса идната година “, написа Фъргюсън.

Той остава част от екипа на задачата, като ще дава отговор за подготовката на членовете на екипажа, съгласно известие на „ Боинг “. Той ще е един от последните хора, които астронавтите ще видят, преди да се насочат към Космоса, и първият, който ще ги посрещне назад на Земята.

Космическият летателен уред CST-100 „ Старлайнер “ по проект би трябвало да напусне Земята следващата година. Сега той ще бъде ръководен от Бари Уилмор, като на борда на капсулата ще са и още двама астронавти на НАСА, утвърдени за задачата.

Американският астронавт е главен участник в построяването на програмата на „ Боинг “. С нея частната компания цели да построи капсули, с които да транспортира астронавти на НАСА до и от Международната галактическа станция.

Той се причислява към екипа след службата си в НАСА през 2011 година като шеф на екипажа и системите на задачата. През 2018 година пък е назначен за пълководец на първия тестов полет с екипаж на борда.

Тъй като Фъргюсън към този момент не е астронавт на НАСА, той щеше да бъде първият жител, който е летял до орбита на галактически уред, издигнат от частна компания.

През декември 2019 година „ Боинг “ изстреля първия си тестов "Старлайнер " с последна цел Международната галактическа станция. Въпреки това галактическият летателен уред беше партерен прибързано на Земята, поради неточности в софтуера.

Именно поради този несполучлив първи опит, пътуването на екипаж до галактическата станция е било отсрочено от тази за юни идната година.

За да обезпечи сигурността на астронавтите, от американската компания са подхванали промени по над 80 критерия, които са открити като проблематични при задълбочените разбори след завръщането на Земята преди 2 години.

I’m taking on a new mission, one that keeps my feet planted here firmly on Earth and prioritizes my most important crew – my family. I’ll still be working hard with the team and the on our crew.
— Christopher Ferguson (@Astro_Ferg)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР