Заради санкциите, въведени от Запада, двете луксозни яхти на руския

...
Заради санкциите, въведени от Запада, двете луксозни яхти на руския
Коментари Харесай

Срещу 250 хиляди долара: руските олигарси си купуват турски паспорти

Заради глобите, въведени от Запада, двете първокласни яхти на съветския милиардер Роман Абрамович - " The Eclipse " и " My Solaris " - трябваше да изоставен западните пристанища през март. Днес те се намират в Турция. По данни на " Форбс " " The Eclipse " се прави оценка на 438 милиона $, а " My Solaris " - на 474 милиона.

Руските олигарси и техните скъпи яхти намират кей в Турция

В последните седмици Бодрум, Мармарис и Фетхие се трансфораха в кей за най-малко осем така наречен " суперяхти ", благосъстоятелност на съветски олигарси. Но освен яхтите намират леговище в Турция. Техните притежатели също. Защото против 250 хиляди $, вложени в неподвижен парцел, или 500 хиляди $ в бизнес, те автоматизирано се снабдяват с турско поданство. Пред " Ройтерс " турска брокерка споделя, че в някои дни продава 7-8 жилища на руснаци. Много от тях заплащат в брой или със злато. Пред " Уолстрийт Джърнъл " притежател на организация за недвижими парцели от Истанбул споделя, че някои руснаци купуват по 3-4 жилището едновременно, с цел да доближат нужната сума.

Гражданство против вложения - такава процедура съществуваше и в страни от Европейски Съюз до неотдавна. Но след намесата на Европейската комисия и Европейския парламент тя бе прекратена. Кипър, който от 2007 година насам е продал съвсем 2900 паспорта на руснаци, след началото на войната в Украйна даже стартира да лишава поданство на глобените олигарси.

На турските летища към момента кацат самолети от Русия

В момента Турция е изключително привлекателна за руснаците. Тя се стреми към неутралитет в спора сред Украйна и Русия. Външният министър Мевлют Чавушоглу съобщи, че съветските олигарси са добре пристигнали, даже да са част от листата със наказания на Европейски Съюз и Съединени американски щати. Летищата в Истанбул и Дубай са последните благоприятни условия за реализиране на въздушен трафик сред Русия и Запада. Руснаците също така могат да употребяват банковите си карти, които са изцяло безполезни в западните страни, на доста от турските банкомати. Причината е, че няколко турски банки употребяват съветската платежна система " Мир ". А в случай че Европейският съюз отстрани визовия режим за Турция, тогава руснаците с турски паспорти ще могат без ограничавания да пътуват из страните от Общността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР