Заради събитията в Русия МВнР предупреждава българските граждани да избягват

...
Заради събитията в Русия МВнР предупреждава българските граждани да избягват
Коментари Харесай

Мария Габриел: Следим ситуацията в Русия ежеминутно

Заради събитията в Русия Министерство на външните работи предизвестява българските жители да заобикалят пътувания в Русия., по отношение на информация за военно напрежение в региона на Ростов и риск от вълнения в страната.

От външното министерство наблюдават обстановката в Русия.

" Предупредихме всички българи да заобикалят да бъдат в района, в който се развиват дейностите. Разбира се, че оставаме разполагаем и следим обстановката ежеминутно ", съобщи Мария Габриел.

На въпрос би трябвало ли президентът да свика Консултативния съвет по национална сигурност поради обстановката в Русия вицепремиерът отговори по този начин.

" Решението е на президента. Нека да припомня, че за момента обстановката е част от вътрешните работи на Русия ".

Според вицепрезидента Илияна Йотова, в случай че се наложи България би трябвало да вземе в незабавен порядък ограничения за евакуиране на българските жители, които желаят.

" Ситуацията е извънредно тревожна. За страдание, войната стигна до стадий, от който доста мъчно ще има връщане обратно и не преставам да считам, че е нужен един международен конгрес на най-високо равнище ", съобщи Йотова.

Според водача на ГЕРБ Бойко Борисов сега, в който Руската федерация се е трансформирала в Путинов режим, страната ни има единствено едно място и то е в евроатлантическата общественост.



" Във всички случаи това е революция, във всички случаи това е бунт, във всички случаи това е извънредно рисково. Тези единствено на 400-500 километра от нас въоръжени, експерти, убийци, даже след свършването на войната те няма да се върнат и да станат доктори, учители, те ще извършват поръчки. И по тази причина нашето Министерство на вътрешните работи, нашите служби би трябвало да бъдат извънредно професионални ", съобщи Борисов.

Съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков написа във фейсбук, че рано или късно незаконният Путинов режим ще се срути, а неговите сътрудници и бизнес сътрудници в България ще би трябвало да се преориентират бързо. Петков добави, че в това време нашата задача би трябвало да е да си подредим къщата с същинска промяна, да сме в непосредствен контакт със съдружниците ни от Европейски Съюз и по едно и също време с това да се грижим за стабилността в Балканския район.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР