Заради Русия беше закрита експертната група на ООН, която от

...
Заради Русия беше закрита експертната група на ООН, която от
Коментари Харесай

Русия блокира комисия на ООН, която следи санкциите срещу Пхенян

Заради Русия беше закрита експертната група на Организация на обединените нации, която от години следи за спазването на глобите против Северна Корея. От групата обявиха предходната седмица, че изследват отчети, съгласно които Русия е нарушила рестриктивните мерки, като е закупила севернокорейски оръжия, с цел да ги употребява против Украйна.
Прочетете още
При гласуването нощес в Съвета за сигурност Русия употребява правото си на несъгласие и приключи работата на експертната група. 13 от останалите 14 държави-членки гласоподаваха за удължение на мандата ѝ. Китай, най-близкият съдружник на Пхенян, се въздържа.

" Днешните дейности на Русия цинично подкопават интернационалния мир и сигурност, с цел да придвижат напред корупционната договорка, която Москва подписа със Северна Корея. Изглежда, че Москва има намерение да улесни противозаконния блян на Пхенян да се снабди с оръжия за всеобщо заличаване. Днешното ѝ несъгласие беше самоцелно изпитание да загърби отчета на експертната група по отношение на личния ѝ сговор със Северна Корея за обезпечаване на оръжия, които да употребява, с цел да продължи експанзията си против Украйна ", заяви говорителят на Държавния департамент Матю Милър.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР