Заради разследване за наркотрафик, журналистка от врачанското издание Зов Нюз

...
Заради разследване за наркотрафик, журналистка от врачанското издание Зов Нюз
Коментари Харесай

МВР не прави нищо при заплахи за убийство заради медийно разследване за наркотрафик

Заради следствие за наркотрафик, журналистка от врачанското издание " Зов Нюз " е заплашвана с ликвидиране. Случаят е абсурден, тъй като за него знаят горе-долу всички структури на правораздаването и не се случва нищо.
Потърпевшата е Мария Димитров, която е взела изявление от внука на 67-годишната Цветанка Тодорова, арестувана в Цюрих поради наркотрафик . Версията на внука Илиян е, че човек на име Манчо Ковачев, част от проведена незаконна група, покровителствена от локалната полиция, е работил по този начин, че да бъде лишен жилището на старата жена. За да бъде върнат, трябвало тя да придвижи пратка кокаин от Сао Паоло – 700 грама.
Историята на Цветанка е класическа – тя купила жилище с банков заем, работила в Гърция и до момента в който отсъствала, натрупала дълг към " Топлофикация ". Отказан и е заем от постоянна банка, с цел да се разплати и се обръща към лихвари. Така попада в лапите на братята Манчо и Анри Ковачеви, които съумели да я накарат да подпише документи за покупко-продажба на жилището, а не за залог, написа " Биволъ ". Освен това, откакто внукът ѝ Илиян споделя какво се е случило, той бива пребит.

Подадох тъжба на четири места, тъй като има данни, че наркогрупата работи с служители на реда във Враца. Разговарях с представителя на основната прокуратура Румяна Арнаудова и тя знае за този случай. Знаят всички управляващи, само че повече от месец няма придвижване по случая , посочи Мария Димитрова.
По думите на Димитрова, Цветанка подала тъжба поради измамата с жилището, само че е няма реакция. Малко по-късно тази жена е арестувана в Цюрих.
Нямам никаква отбрана – веселя се, че сътрудниците от гилдията го вършат. В нашите пълномощия е да предупредим този, който заплашва, само че той ми сподели, че го боляла жлъчката. Тези хора са такива, че в случай че не им счупиш краката, не схващат , споделил служител на реда на Димитрова по отношение на нейния случай.
Оказа се, че пред вратата на издателя на " Зов Нюз " доктор Езекиев са сложени цветя. Какво е това, в случай че не опасност за ликвидиране, е гледната точка на Мария Димитрова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР