Заради разкритията на Делян Добрев и парламентарната група на ГЕРБ-СДС

...
Заради разкритията на Делян Добрев и парламентарната група на ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Заради скандала с „Лукойл“ и обслужването на режима на Путин от ПП, Асен Василев спешно смени шефа на митниците, ще ги слива с НАП

Заради разкритията на Делян Добрев и парламентарната група на ГЕРБ-СДС за далаверите с нефт, дерогацията и обслужване на режима на Путин от „ Продължаваме промяната “ финансовият министър през вчерашния ден незабавно е сменил шефа на митниците и готви обединяването им с Национална агенция за приходите. Днес по тази причина бе пуснато публично известие от МФ. Ето какво гласи то:

Министерството на финансите стартира работа по основаване на единна приходна организация, която ще сплоти Националната организация за приходите и Агенция „ Митници “, оповестяват от МФ.

Във връзка с преструктурирането министърът на финансите Асен Василев назначава досегашния шеф на Агенция „ Митници “ Павел Тонев за собствен консултант. Той ще подкрепя работата по основаването на единната приходна организация.

Директор на Агенция „ Митници “ става досегашният заместител изпълнителен шеф на ведомството Петя Банкова.

Опитът демонстрира, че единните приходни организации водят до по-ефективно администриране на приходите. Сред страните в Европейски Съюз такива са въведени в Дания, Естония, Ирландия, Испания, Литва, Полша, Португалия, Словакия и Унгария. Освен това, единни приходни организации действат в Съединени американски щати и Англия, показват от МФ.

С друга заповед от през днешния ден министърът на финансите назначи Илка Димова за шеф на Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ). Целта на смяната в управлението на АДФИ е усъвършенстване работата на организацията, за процесите по осъществяване на финансовите инспекции да отговорят на най-хубавите европейски практики. Илка Димова е магистър по интернационалните стопански връзки и има дълготраен управнически опит във водещи финансови институции в страната. Досегашният шеф на АДФИ Стефан Белчев се връща в системата на Министерството на финансите, приключва известието.

Всъщност експресната „ промяна “ на Асен Василев в митниците и Национална агенция за приходите цели да прикрие следите от далаверите с „ Лукойл “ и обогатяването на режима на Путин.

Вчера на конференция на ПГ на ГЕРБ-СДС ръководителят на енергийната комисия в Народно събрание Делян Добрев изнесе данни, че Политическа партия са дали над 10 милиарда лв. на диктатора Владимир Путин от февруари 2022 година, когато стартира експанзията на Русия в Украйна, до декември 2023 година.

„ Има и интервали, в които работят служебни кабинети, само че виждаме, че четирите най-големи месечни суми са на първия и втория кабинет на смяната. Само за месец Политическа партия са платили на Путин 426 168 818 $ и 18 цента за нефт. От май 2022 – 385 млн. са платени на Путин и третата сума е 384 млн. $ още веднъж от Промяната. От 23 февруари до 31 декември 2023 година над 5 милиарда лв.. единствено за 2 година Само за нефт са платени над 10 милиарда на Путин от „ Промяната “, пресметна Добрев.

Преди време той извади доказателства, че съветски нефт, сякаш за България се изнася с кораби, които го претрупват в морето. Имаше и следствие на изданието „ Политико “ със заглавие: България внася съветски нефт на повишени цени. Военната каса на Кремъл се цялостни с към 640 милиона евро. Казано просто – дерогацията е напълнила джобовете както на на най-голямата съветска частна петролна компания „ Лукойл “, която реализира монопол върху производството на горива в България, по този начин и на Кремъл. В числа това е донесло над 2 милиарда евро доходи от експорт за Русия, написа изданието. И изяснява, че по този начин се Москва заобикаля глобите, наложени от Европейски Съюз, посредством изисканата от министъра на финансите Асен Василев „ дерогация “ на съветския нефт. Реално това не може да стане без присъединяване на Агенция „ Митници “ и в този момент с промяната ще се заметат следите.

Припомняме, че на чуването си в Конгреса на Съединени американски щати като претендент за дипломат в България Кевин Мертен разгласи, че негова съществена задача е, да понижи въздействието на „ Лукойл “ в България. Досегашният началник на митниците Павел Тонев, прочут от кабинета „ Орешарски “ като „ аленият касиер “ е предопределение на служебния кабинет на Радев. Той бе подобен и първи длъжностен кабинет на Стефан Янев, ръководеше митниците и при ръководството на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи през 2013-2014 година. Ръководил е и пловдивската митница. Твърди се, че за него е лобирал президентския консултант Пламен Узунов, адресат на подаръчни комплекти в заведения за хранене.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР