Заради ръста на заразените с коронавирус у нас през последната

...
Заради ръста на заразените с коронавирус у нас през последната
Коментари Харесай

Връщат маските на закрити обществени места

Заради растежа на инфектираните с ковид у нас през последната седмица страната вкарва по-строги ограничения за битка с COVID-19, оповестиха министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев и представители на Националния действен щаб на конференция. Тя се организира след среща с премиера Бойко Борисов. Маските още веднъж стават наложителни във всички закрити пространства, в това число магазини, молове, нощни заведения. Мероприятията на закрито ще бъдат проведени при заемане на най-много 50% от потенциала на съответната зала. Посетителите ще би трябвало наложително да носят маски. В комерсиалните обекти на закрито ще би трябвало да се съблюдава и 1.5 метра отдалеченост.
Министър Ананиев уточни, че има нарастване на броя на носителите на ковид, както и неспазване на дисциплината на огромна част от българските жители. Без да се вкарват нови изключителни, тежки ограничения, от Щаба приканват българите да съблюдават по-стриктно настоящите ограничения, с цел да няма по-високо разпространяване на вируса.
Въпреки това от на следващия ден в 00.00 часа се вкарва нови ограничения - мероприятията на закрито ще бъдат при пълняемост до 50% от потенциала на съответната зала, като наложително ще се носят маски, шлемове; нощните заведения, кина, театри, спортни заведения на закрити публични места - магазини, молове и други ще се съблюдава физическа отдалеченост от метър и половина и наложително личният състав ще носи маски; ускоряват се ограниченията за носена на маски в превоза, лечебните заведения и аптеките.
При осъществяване на футболни мачове се разрешава до 1000 души на бранш, като се съблюдава физическа отдалеченост. При останалите спортни събития пълняемостта да бъде до 50%, или през седалка, в случай че няма седалки - тогава да се съблюдава отдалеченост от метър и половина.
"Това го вършим единствено и само за предпазване на здравето и живота на българските жители ", сподели Ананиев и уточни, че до края на седмицата ще се реши дали ще продължи изключителната епидемиологична конюнктура в страната.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР